Mycket nu...

Nu är det mycket på gång! Vi kan börja med att jag igår fick hem min efterlängtade Crossrunner :)  Paketet vägde 60 kg, så det var ju inte litet... Bara att packa upp och montera schabraket var ju ett träningspass bara det! Det var ju inte det lättaste att göra själv heller... Men nu är den uppe och redo att användas! Göööött!

Sen så har jag lite intensivt pluggande att göra idag, för jag ska lämna in portfolion till lärarna imorgon. Det ska bli intressant att se hur det här går. Jag räknar ju inte med mer än ett D, möjligtvis ett C, men det tror jag inte. Det blev liksom inte så bra som jag hade hoppats på. Men men! Snart är det bara upp till lärarna och då får det bli som det blir!

Idag ska jag även städa hela lägenheten. Det behövs verkligen! Och man vill ju gärna att det ska vara fint nu när man får besök :)
För senare idag kommer Lilla hit och ska bo hos mig tills på måndag! Hon kommer för att vara med på Halloweensittningen och Höst5. Det ska bli kul att få lära känna henne lite bättre nu i veckan :)

Det är iaf skönt att ha tvätten gjord, så jag slipper springa med det sen. Tvättade typ allt igår. Till och med badrumsmattan. Det känns så mycket frächare med en så enkel sak som att mattan är nytvättad!
Rensade även avloppsbrunnen igår. Hade börjat få lite stopp, vattnet rann inte undan så bra, så det var änna dags! Men herregud vad fort man får ont i huvudet av ångorna från propplösaren! Pang! sa det bara... Sen råkade jag även skvätta lite vatten med propplösare i på min hand när jag spolade med duschhuvudet ner i brunnen.... Men jag sköljde ganska länge under kranen, så även om det pirrade lite här och där efteråt, så var det nog ingen fara. Det ser inte ut att ha blivit nåt iaf.


Nä! Nu ska jag trycka i mig lite frukost och sen fortsätta städa! Är bara klar med badrummet än så länge. Sen följer hallen, rummet, garderoben och till sist köket. Sen dammsuga, torka golven och skaka mattor. Det ska bli så sköööönt när det är klart!

Vi hörs och ses!

Känns bättre nu

Nu börjar jag få rätsida på allt som gått åt skogen den senaste veckan. Det känns inte lika pressat och stressat längre. Nu har jag helgen på mig att skriva ihop typ 5 dokumentationer och fixa till det sista på portfolion. Jag ska ta det i min egen takt. Jag har sagt till lärarna att den kommer på tisdag, och det känns rimligt. Sen kan man lämna det bakom sig och börja på de nya uppgifterna.
Det verkar som att denna delkursen är roligare, iaf för mig. Nu ska vi behandla reklam och media (gick handel & administration på gymnasiet, så det är redan bekant), dramaturgi, bildmanus och göra egna parafraser. Film-arbetet kommer ju vara hur skoj som helst, eftersom jag gärna klipper film på fritiden. Det känns som något man redan har väldigt bra grepp om.


Ikväll hade vi i V-Dala en utmaning också, för de andra nationerna. Det gick väldigt bra, om jag får säga det själv! Det kanske inte var mycket för världen, men det viktigaste är att folk hade roligt, vilket det verkade som.
Vi hade annordnat en "rävjakt" i elljusspåret uppe på högslätten och alla samlades i mörkret. H-land och Skåne fick ett par facklor att bära på, vilket gav hög mysfaktor, även om de inte brann så länge som vi hoppats på. Sen fick de gå åt varsitt håll i spåret och hålla utkik efter rävar och samarbeta vid varsin station som vi satt efter 1/3 av vägen. När de var klara där möttes de uppe på toppen av spåret och tävlade mot varandra i en sorts stafett. Sen gick de skilda vägar igen för att ta de andra stationerna. På slutet hittade de så varsin "räv", i form av en dunk phulvin med tillhörande öron och svans!
Mycket skönt med promenaderna, och jag tror jag kommer somna gott nu.


Har för övrigt en mycket rolig idé om vad jag ska ge Maria i julklapp! Jag tror hon kommer gilla det väldigt mycket. Men jag säger inget här, eftersom hon läser detta ;D


Nu ska jag nana! Vi ses och hörs, allesammans!

The constant awakedness

Hur länge är det man säger att en människa i snitt måste vara vaken för att bli galen? Det måste ju vara över typ 3-4 dygn, men man kan inte säga att jag är långt därifrån. Man skulle inte ljuga om man säger att jag inte är helt hundra just nu...  Jag är inne på min 31:a timme i vaket tillstånd. Inte för att jag klagar, jag har gjort det mot mig själv, men jag har ju varit med om mysigare saker i mitt liv.
Det började med att jag, Ida, Fraj och Lisa satte oss ner på Origo klockan 18 igår, då jag och min namne var fast beslutna om att hinna bli klara med portfolion som promt skulle in idag kl 13.15. Första tidsgränsen vi satte var vid 03... Vi beställde kebabfavoriter från Minikrogen (som kördes ut av en mycket lustig Micke, som lekte cirkusartist och stod på huudet bakom förarsätet samtidigt som han kommer åt tutan med foten...) vid halv tio-tiden. Det var därmed den sista vettiga måltid jag har fått sen dess.
Klockan gick och passerade så småningom 03. Vid tjugo i fyra, gav så Fraj och Lisa upp och gick hem för att sova. Nänä! sa jag och Ida och satt tappert kvar helt alena på plan 5 och såg solen sakta stiga över Härnösand. Det finns till och med bildbevis...

En sak jag kommit på är att störande människor blir ÄNNU störigare när man inte sovit på över ett dygn! Som ett utmärkt exempel har vi en brutta i vår kurs, som aldrig gör en besviken om man söker sig till störande människor. Idag hann hon göra TRE olika störande saker.
För det första skiter väl vi andra fullständigt i om din lilla sköldpadda i lera, vid namn Nisse (med läspande s) ska lackeras eller inte.
För det andra finns det en toppmodern funktion på den där fräsiga saken som kallas mobiltelefon, där man faktiskt kan, hör och häpna, stänga av ljudet! Visst verkar det vara en fiffig funktion att använda när man försöker lyssna till folk som pratar på konsthallar?
Och för det tredje så är det väl ändå ganska i helvete självklart att jag INTE är sugen på att höra att du hunnit med både tenta, arbete och att skriva portfolio, när jag inte sovit på 31 timmar för att kunna göra just det sistnämnda i tid?! Känns inte det lite som att kasta hönan över glasbron?


Nu orkar jag inte mer. Måste äta, sen får vi se om det blir en tupplur innan jag göra klart det sista eller om jag tvingar mig till det och sova sen....





Ida och jag på Origo då dagen gryr över Härnösand...

Gah!

Drömde att jag försov mig imorse (gud vet varför och till vad), så jag spänner upp ögonen, sätter mig upp i sängen och är på väg upp för att skynda mig iväg. Då tittar jag på klockan som endast visar 04.20.... Kul! Där satt jag med hjärtklappning och fötterna på det kalla golvet, utan anledning. Så jag gick en snabbis på toa och ner i säng igen. Det gick faktiskt att somna om.
Har ni tänkt på det att när man måste upp på toa mitt i natten, så vill man ju helst inte tända några jävla lampor som gör en klarvaken. Helst skulle man klara av hela grejen med slutna ögon. Jag har testat. Det har gått bra. Frågan är bara om man inte blir mer vaken av att behöva känna sig fram och vrala, än man hade blivit av att tända ljuset.
Aja....


Ikväll händer det roliga saker! Fick ett inbjudningkort av Ida för nån vecka sen om en tjejfest med "Sex and the Village"-tema :D Här ska det bli klänning, röda och blå drinkar och utgång på Svensson's senare! Riktigt kul!
Förresten, om det är nån som läser detta, som äger en bolero (eller shrug som jag kallar det) och som kan låna ut den till mig ikväll, vore det väldigt snällt! Lite sent påkommet, jag vet, men man kan ju alltid kolla :)


Det kommer säkerligen upp bilder från kvällen här imorgon (om jag inte glömmer ta kort som sist).
Vi ses när vi ses!

Lite bättre

Idag är jag på bättre humör, och det underbara vädret gör ju inte saken sämre ;)

Men jag har fortfarande inte fått något gjort än. På plugget, alltså. Jag vet inte om det är för att jag har en stor tidspress nu som gör att jag blir blockerad eller nåt. Det vill liksom inte komma fram, det där kreativa.
Jag ska dock göra ett försök. Det kommer ju kännas mycket bättre sen när man vet att man har gjort något idag.
Då kan jag gå till Tisdagsklubben med gott samvete :)


Vi får se hur det går!

Anti-allt-dag

Idag har verkligen inte varit en bra dag. Det känns helt fel idag. Jag vet inte vad det beror på, men det kan vara pga att jag fick stressa lite imorse för att inte bli försenad med min timlåns-bok. Jag tappade gnistan direkt när jag klev in på biblioteket. Allting har bara kännts "näe", "usch" och "jag vill inte" idag! I äkta 5-årings-anda. Det är liksom så att jag får tvinga mig till att ens skriva här... Jag vill, men jag vill ändå inte. Jävligt rastlös, men orkar inte ta tag i nåt! Fattar ingenting.
Tänkte ju att jag skulle ligga i idag och skriva ordentligt på portfolion, men jag tror jag får satsa på imorgon istället. Det blir ändå inge bra om jag ska sitta här och tvinga mig själv... Får som sagt ta nya kraft-tag imorgon!

Kanske blir en film eller två istället resten av kvällen.
Dum som jag är, måste jag självklart iväg lika tidigt imorgon bitti, för att lämna in en till timlåns-bok! Varför lämnade jag den inte på biblan innan jag åkte hem?! Puckooooo...


Tog en rask promenad nyss, för att försöka bli av med lite överskottsenergi. Passade på att ta lite kort på höst-Härnösand. Lägger upp dom här för allmän beskådning.

Vi ses när vi ses (imorgon på tisdagsklubben?) och då hoppas jag att jag är på bättre humör!


   

Bilder från festen

Här kommer några bilder som togs i lördags hos Karin och Niklas, på båten och senare på Kajjan.


                   
 

Ännu en dag på biblan

Sitter på biblan idag igen! Känner mig riktigt duktig och produktiv!
Just nu väntar jag på Pippi, som i skrivande stund är på väg från Sundsvall för att vara med på Karin och Niklas's fest ikväll :)
Hon ska köra förbi driven och hämta mat till oss innan hon hämtar upp mig här. Sen ska vi göra oss vackra, för att vid 19 dra ner på festen! Detta ska bli mycket trevligt :D
Pippi sover även över hos mig ikväll. Vi tänkte att när vi känner oss tillräckligt nyktra och kreativa imorgon, ska vi försöka plugga. Vi får väl se hur det blir med det!
Det var iaf tur att jag tog en sväng med dammsugaren i morse, för jag tror inte hon hade velat dela golvet med mina dammråttor... Disken är en annan femma. Man får nog helt enkelt spärra av mitt kök med plastband och endast låta folk som är utrustade med heltäckande skyddskläder och gasmask våga livet för att ta sig in där. Eller också jag, som är van och redan insmord i härdsmältan av bakterier som befinner sig i det området. Jösses... jag borde verkligen diska...

Men! Vem har tid med sånt när det är fest på gång?!


Rapporter från kvällen kommer imorgon!
'Til later, my friends!

Paus

Tar mig just nu en paus i skrivandet och pluggandet på biblan... Jag har suttit och läst i runt 1 timmes effektiv tid, och jag har svarat på två hela instuderingsfrågor! Whoopiiee! Det skulle kunna ha gått mycket sämre! Jag tror inte jag hinner klart med ens hälften innan jag måste dra idag, så jag måste nog ta med mig timlånsboken hem iaf... Jag vill inte behöva stressa imorgon till kl.10, med risk att missa tiden.
Ska ner på Systemet för första gången sen 1:a-festen, och det bör ju helst göras innan 18:00. Biblan stänger ju då också... MEN! Jag kan ju faktiskt komma tillbaka hit efter Systemet och sätta mig igen! Då kan jag ju köpa med nåt att käka från stan, och så lämnar jag boken i lådan innan jag går! Fan, vad smart jag är!

Upptäckte precis att lite då och då ger mellanslags-tangenten på denna dator ifrån sig ett mycket irriterande gnissel... Det var ju väldigt smart av mig att lägga märke till det. Nu kommer jag inte kunna sluta tänka på det! Aaah!

Nä, nu blir det ett snabbt bloss och sen ska jag fortsätta vara duktig!

kram så länge på alla!

Planering

Vaknade imorse och hörde regnet slå mot balkongen och tänkte "näe, jag jobbar hemifrån idag!" Eftersom jag faktiskt har 2 av böckerna, Intro Bild och Intro Skapa, hemma nu, så kan jag ju iaf försöka börja på lektionsdokumentationerna. Eller försöka och försöka... Jag måste!!

Tänkte faktiskt jag skulle ringa ner till vaktmästeriet och höra hur lång tid de behöver på sig för att kopiera upp en hel pärm med papper till A3. Sen sätter jag ut delmål; detta ska vara klart på söndag, detta på tisdag, osv... De resterande praktiska grejerna - 3D-översättningen, tittrutan och mannen i miljön - behöver ju inte kopieras upp, så det kan i värsta fall göras under nästa helg.

Detta är lugnt! Jag har koll på mina grejer!

Jag tror det kan ha varit studietekniken igår som har fått mig så här "flås-hurtig", som Carro kallar det.

I like it!


En ganska lyckad dag ändå

Anna hade glömt av mig... Men det gör inget! Vi tar det till nästa vecka istället :)

Jag gick iaf ner på stan och släntrade som av en händelse in på Lindex och hittade två skjortor, en v-ringad pullover-tröja, benvärmare, vantar med lång arm och sockar! Jag känner mig väldigt nöjd! Jag börjar samla på mig skjortor i överflöd, men jag har kommit fram till att det är en sån där sak som man inte kan få för mycket av :)

Sen bar det av till Waine's för lite lunch, och där satt Helene och Carro, så jag joinade dom. Stefan kom också dit lite senare och vi satt en bra stund och bara tjötade. Mycket trevligt.

Jag lovade även Carro att följa med på föreläsningen i studieteknik. Väl där satt jag och frågade mig själv: "Varför har jag inte gjort det här tidigare?". Nu har man liksom bara 2,5 terminer kvar, och det känns som att jag hade behövt det här redan från början. Men det kan ju vara en grej som hjälper mig genom AU2 och 3, som lär vara rätt så tuffa, tydligen. Vi får väl se vad som händer och sker...


Lägger som komplement ut bilder på det jag köpte idag! :D



    

En onsdag

Just nu sitter jag på Origo och väntar på att min vän Anna ska höra av sig när hon är klar med sin tenta. Anna och jag gick samma kurser första året. Hon gick Språk mitt i Europa med Melina. Hon, Melina, Veronika och jag hade jätteroligt tillsammans första året här i Härnta, men sen drog ju dom vidare till London, och sen dess har man liksom inte hörts så ofta... Det blir väl så. Men det ska bli väldigt kul att träffa henne igen! Vi har väldigt lika humor och det brukar sluta i gapskratt när vi håller på :D


Sen tänkte jag väl sitta här på biblan resten av dagen och lägga på ett kol vad det gäller portfolion. Jag kom på att jag måste vara klar med den typ i mitten av nästa vecka om jag ska hinna ner på vaktmästeriet och få den upp-kopierad i A3. Och färg. Kommer säkert kosta skjortan, men jag har ju redan bestämt mig för att ha A3, och då kan jag ju inte ändra mig ;)

I vilket fall måste jag börja på referaten till böckerna. Det är så skönt att kunna bocka av grejer från den där ändlösa listan av "måste-göras-egentligen-nu-på-en-gång-och-inte-imorgon".


Har ni vägarna förbi Origo får ni gärna säga hej :)


(Senare tillägg, kl. 12:50 : Anna har fortfarande inte hört av sig... Undrar just om hon sitter ända tills 13, då tentor oftast tar slut. Sen är man ju även smart när man får med sig allt onödigt i väskan, och inte det viktigaste: instuderingsfrågorna. Som tur är finns de iaf till en av böckerna på FC.
Är hungrig. Måste ner på stan snart.)


tisdag 7/10

Mmm, gulaschsoppa är väldigt gott! Mamma är så gullig som köpt massa konserver till mig, just för tillfällen som dessa. Dessa tillfällen då man verkligen inte orkar laga mat eller fundera så mycket över hur man kan sätta ihop tonfisk, knäckebröd, ketchup och frusen broccoli till en god måltid. Då är det bra att ha konserver hemma!

En sak på tal om konserver! Min syrra visste inte detta, vilket förvånade mig. En konserv får inte ha några skador eller bucklor! När metallen böjs ur sitt ursprungsläge så börjar den "fälla" metaller i maten som finns innuti. Så helst ska man inte äta innehållet i en burk som har blivit skadad på något sätt.

Se där! Ännu ett tips ur min outtömliga källa av onödiga kunskaper! Som nån sa ganska nyligen: Ida - tjejen med lösningarna på allt!
Nåja, det har aldrig varit till min nackdel att veta lite om väldigt mycket, ska jag bara be att få meddela! ;D
Jag brås på min far i det anseendet...


Idag har jag för övrigt varit och hämtat paketet på Palmér's. Det gick bra. Jag var inte trevlig, utan snarare effektiv. Men han sa inget. Tur, både för honom och mig.

Nu ska jag vika tvätt från igår, och städa ihop lite bråte som ska slängas. Måste göra plats för min cross-trainer som kommer snart!  :D
(tjaaaat, jag vet, men det är så spännande!)

Ha de!

Bilder från helgen

Fredag: förfest med V-Dala på Rosenbäcken innan vi gick ut på nya Svensson's (gamla Nybron). Jag tog inte så många bilder...


     



Lördag: Inflyttningsfest hos Sandra och Niklas. Mycket trevligt!



    




Söndag: IKEA-resa med sociala!



     

     

IKEA-resa

Idag har vi varit ett gäng på IKEA och Birsta City och shoppat. Det var sociala (Fraj) som ordnat med buss, så det blev en heldag från 10 till 16. Jag hittade nästan allt som jag var ute efter, men inte så jättemycket mer... Bland annat en våg, matlådor, benvärmare, tjock-tröja, basplagg och lite annat trams (typ presentsnören och sånt).
Det var roligt iaf!


Just nu sitter jag hemma och fryser! Jag fattar inte varför det är så kallt i min lägenhet! Jag har "tätat" de dragiga fönstren med rullade handdukar, skruvat upp elementen på max, har varma kläder på mig, men ändå sitter jag och funderar över om jag ska dra på mig ett par vantar!



Nu har jag även beställt en cross-trainer från maxpuls.se! (http://www.maxpuls.se/product_info.php?products_id=4307)
Ska bli spännande att se hur det här blir! jag är nästan säker på att den kommer få plats här hemma, men det kan bli tajt   ;D


Jag lägger nog upp lite bilder från IKEA lite senare.
Titta förbi då!


En kväll på gamla Nybron

Ikväll var vi (alla nationer) på gamla goda Nybrokällaren!! Numera Svensson's, men vilka nostalgi-vibbar! Särskilt när de spelade de gamla hitsen från förr, då vi brukade festa där på det både halkiga och kladdiga golvet. De har gjort jättefint nu - öppnat upp, fin design och härlig belysning. Precis så som en "nattklubb" ska vara!
Jag hade roligt!

Sen hade jag så ont i magen nu på slutet, för inte nog med att jag var jättehungrig, så svalde jag en citronkärna av misstag... Inte skönt att känna den glida ner lite svårt, så där.
Så jag lyxade till det och tog en taxi hem. Delade även bilen med en nolla från i år (BF, antar jag?). Hon hittade inte hem till Rosenbäcken, så jag kände mig generös och sa att vi kunde åka förbi där.

Och när jag kommit hem och satte mig här vid datorn hade jag fått meddelande från Marleen på MSN! Fast det var Joni som hade skrivit!! Naaaw!

Marleen säger:

idaaa..det är jag..joni


Marleen säger:

är du hemma


Marleen säger:

j??

Marleen säger:

hälsningar fran fulla tskarmna..marleen..carina..timo..och jag

Jag antar att "tskarmna" ska vara "tyskarna" :)

Så fint!

Nu är jag ännu gladare! Det här var en bra kväll!

:D


Alla f*tt-gubbar kan ju skuta sig själva, tack!

Jag hade fått ett paket från Adlibris idag och fick sms-avisering om att det fanns på Palmérs Tobak på fastlandet. Jag tänkte att "det var ju onödigt", när jag brukar få hämta paket på OK Brännan. Inte fan visste väl jag att paketet kommit med Schenker, och inte posten!
Så jag ringde och frågade lite snällt om det skulle finnas möjlighet att de kunde skicka det vidare till OK. Då säger f*tt-gubben: "Haha, tillåt mig skratta! Det var nog den dummaste förfrågan jag har fått! Så du menar alltså att jag ska sätta mig i bilen och köra upp med paketet dit?" Då svarade jag, jävligt förbannad vid det här laget: "Nä, det säger jag inte, men jag trodde ni kunde skicka det vidare, utlämningsställen emellan." F*tt-gubben: "Nä, det här har ju kommit med Schenker, inte posten. Kan du inte hämta det så går det tillbaka till Adlibris."
Och hur fan skulle jag kunna veta det?!
ÅÅÅÅHH! Jag är så förbannad!!! Sen sa jag kort och argt att jag kommer och hämtar det nästa vecka. Var nära att slänga luren i örat på honom. JÄVLA GUBB-KRÄK!!!

Jag ska inte säga hej eller nånting när jag hämtar det. Bara: "Jag har ett paket att hämta". Inget leende, inget tack. Men en hjärtlig far-åt-helvete-blick, det ska han få.


Om han säger nåt, så funderar jag på att köra nåt i stil med: "Säg att jag känner runt 100-150 pers här i Härnösand. Hur många kunder tror du att du vann genom att vara otrevlig mot mig i telefon?"

Min nya frilla!

Idag har jag varit hos frisören och fått en ny look. Jag gillar det! Gud, vad skönt att bli av med det gamla, trôkiga! Och utväxten också ;D

Ska se om jag kan lyckas lägga ut lite bilder här, både före och efter...



FÖRE

 
Jag vet, grimasen kanske inte är en av mina bästa, men det är hårets tråkighet som jag syftar på i denna bilden...

och så


EFTER

 
 
Här ser man färgen lite bättre och så hur det ser ut i bak...


Jag är SUPER-NÖJD!!
Ska se om jag kan få till volymen själv ;D


Nu ska jag käka innan jag dör.
See ya!


Skolan går frammåt

Åh! Jag är så glad! Idag har jag gjort klart en PowerPoint-presentation som jag påbörjade igår. Den är inlämnad och allt!
Vi fick i självstudieuppgift att göra en digital presentation om en konstnär som man skulle välja själv. Sen ska man välja ett av konstnärens verk och översätta det från 2D till 3D. Hur kul är inte det?! Jag valde Sir John Everett Millais; en brittisk konstnär, och tavlan jag valt att göra är "Ophelia" (jag kan inte lägga upp bilder av någon anledning, så ni får googla om ni vill veta vilken jag menar).

Och nu är jag såååå nöjd med mig själv att jag är klar med en av alla grejer som ska vara klara om 2,5 veckor!
Skönt att slippa en sak att tänka på.


Jag vet. Jag är bäst!
;D

RSS 2.0