Lista

Tar denna listan från Ida's blogg.


Vem ringde dig senast? Karro, men jag hade på ljudlös, så vi pratade aldrig.

Vad står det i ditt elfte sms och vem är det ifrån? Glöm inte sommartiden, puss mor.

Kan du gå utan smink?
Jodå, men helst vill jag ha concealer eller nåt under ögonen iaf...

Vad brukar folk få för intryck av dig? Vet inte. Kanske att jag verkar ha humor, är lite flummig och möjligen lite korkad?

Har någon slagit dig riktigt hårt? Jag vet inte... Inte utan att jag har slagit tillbaka iaf, så mycket kan jag säga!

Använder du parfym?
Ja, nästan varje dag.

Vad kollar du på först hos en kille? Beror på hur han är vänd mot mig. Framsida: ögonen. Baksida: arslet.

Vad är klockan? 16.35

Vilken färg har din mobil? Vinröd

Vad ska du göra nu? Laga mat till lunchlådor, dega och lägga mig tidigt.

Är du social? Det varierar, men oftast ja.

Känner du att du orkar med en fråga till? Tveksamt...

Vad tänker du när du vaknar?
Det må vara en kliché så det sjunger om det, men jo, jag tänker faktiskt: "Bara 5 minuter till... *zzzz*"

Bilder från igår

Yes! Jag kom att tänka på bara så där att nu när jag har firefox istället för explorer, så kanske det funkar att ladda upp bilder på bloggen igen. Och det gör det!! Jippie! Jag har ju inte kunnat lägga upp nåt här sen typ 1 år tillbaka (om jag inte varit på en annan dator), så nu ska ni få se bilder här igen!

Här kommer just sådana från festen hos Sandra och Nicklas igår  =)



1. Galen Anna och en helt normal Ida ;D  2. Sandra och Danne.  3. Anna


4. Jag och min kringel-frisyr :)  5. Sandra.  6. Anna och jag



Hahaha! Världens fulaste, men samtidigt sötaste, bild!

Mycket nu

Sitter här med en jättekopp kaffe och försöker planera dagen i mitt huvud...
Först och främst ska jag rätta en massa verbtest som eleverna på min praktik har gjort i veckan (jo, jag har praktik nu, så jag har inte hunnit skriva nåt här... eller egentligen typ glömt bort att skriva nåt här ;P). Sen ska jag försöka planera ett Irland-moment som de ska ha i engelskan och som jag ska ha hand om helt själv  :S

Jag måste vara klar senast 15, för 15.30 ska jag vara nere på rut&karl och få håret fixat inför ikväll! Det finns en plats över, efter en miss i kommunikationen från min sida till Helén, så om det är någon annan som känner sig sugen, hör av er! 100 pix kostar det!
Efter det får jag väl dra på mig en sjal över huvudet och knata hem, för det har ju börjat snöa IGEN!! Jag blir så trött på denna jävla snö! Som jag sa till Sandra; jag hänger mig snart i stuprännan eller nåt! Mamma menade på att man inte kan räkna med att se någon tendens till vår innan april, men för helvete! Nu kan det räcka, tycker jag!

Senare blir det förmodligen fest hos Jim innan utgång på Svensson's, som vanligt. Får hoppas att jag inte springer på någon av mina elever ikväll... Om jag blir full, det vill säga. Men som jag sa till mina lärare när de protesterade högljudt mot att festa när man har praktik (eller är lärare), så kan man ju bara säga typ "Du känner mig, jag känner dig. Vi ses på måndag" och så undvika konversationer. Eleverna är nog ganska oförlåtande om man skulle vara berusad och ge sig in i en diskussion eller nåt. "Är du inte full nu, som du var i lördags" kan nog spöka ganska länge om man skulle göra bort sig...
Nä! Sånt ska inte få "kramp my style"!


Nu ska jag sätta igång med rättandet! Vi ses och hörs!

Tack tack, Ida!



tihi :)

Orkar inte dela ut till någon just nu... Tar det kanske sen ;)

Rolig lista

Ida hittade en jätterolig lek på Karro's blogg, och nu gör vi denna båda två!

  1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?  Hej har det gått bra idag? 
  2. Vad säger du alltid till din bästa kompis? Ska du med och handla? 
  3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?  Jepp!
  4. Vilket sms blev du mest berörd av? Hej gumman! Jag lyckades fixa räkningen så du behöver inte ta med dosan imorgon... 
  5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig? Jaha okej, jag kanske kommer gå dit lite senare :) 
  6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor? Jag tror det, vad då? :) 
  7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom? Ok, jag är kvar till 15.45 typ ;) 
  8. Vad vill du höra mest av allt? Lyllo ;) finns hembryggt kaffe hos mig om du vill ha en kopp :) 
  9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen? Jupp fixar det ikväll :)
  10. Vilken är din mest romantiska replik? Låter bra :)
  11. Vad skulle du säga om du blev bestulen? Tur tur, nu är jag pank

Så här gör du:
1. Ta fram mobilen
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et.


En dag är ingen dag

Jaha, då sitter man på Origo igen och ska försöka komma ikapp sig med plugget.
Fick ett sms imorse när jag låg och snoozade från Ida som var uppe med tuppen och ville plugga. Självklart sa jag ja, för jag har svårt att få nåt vettigt gjort hemma.
Så nu sitter vi här och gör våra "ärenden" på facebook, bloggar, m.m. innan vi börjar på riktigt.
Skulle ju vara skönt att bli klar med så mycket som möjligt idag!

Lite senare ska vi förbi Villan och kolla lite på Nations-OS som en paus i det hela.


Nu ska jag gå och kolla om det finns nåt kaffe i kaffeautomaten här ute vid ingången...

I have an announcement to make

Bara lite snabbt så här innan jag ska iväg och handla mat till V-Dala's mys-middag ikväll...

Jag ska sluta röka!

Man luktar fördjävligt, det smakar sämre och sämre för varje cigg, man blir andfådd för minsta lilla, man blir inte särskilt fräsch i hyn...


Nu har jag köpt sån där Zonnic munspray som jag ska ta varje gång jag känner suget komma.
Imorgon ska jag tvätta jackan, halsduken och vantarna för att slippa lukten, sen är ciggen en minne blott!


Det var bara det jag ville säga.

Nu måste jag gå om jag ska hinna!
Vi ses!

Just nu

Just nu är jag säkert väldigt tråkig, som inte har tid eller ork till något annat än plugget... Men, jag lovar att inte försvinna eller vara borta så länge, om ni lovar att inte glömma bort mig! Jag måste bara få rätsida på livet innan jag kan ägna mig åt roligare saker. Roligt har jag haft alldeles för mycket av hittills och det är det jag får lida för nu när skolan kommer och biter mig i arslet. Ibland gäller det bara att vara duktig och sätta plugget först ett tag...

Så, jag kommer tillbaka till svängen snart igen, och då hoppas jag att min plats fortfarande är ledig ;)

fullt upp

Jag har verkligen röven full med saker som måste göras just nu! Går i skolan mån-tors nästa vecka, och veckan efter det börjar min praktik. Då kommer jag förmodligen inte orka/hinna göra så mycket mer än just vara på praktiken.
Så nu måste jag bli klar med portfolion innan vecka 13!
Jag har varit en snabbis på biblan idag och lånat om Barnes (de har slarvat bort mitt usb, eller nåt) och även lånat lite böcker till fördjupningsarbetet. Hittade ett lite annat sätt att göra på än vad jag tänkt från början, så nu blir det väl i princip bildanalysens vara eller inte vara som det kommer handla om... Men än verkar det lugnt på den fronten.

Jag var som sagt nere på biblan i torsdags och kollade om de fått in mitt usb. De hade sett det i en låda där i disken på plan 1, men det fanns inte kvar nu, och ingen verkar veta vart det blivit av. Antagligen har någon frågat efter sitt usb, och tagit mitt istället, för det fanns ett kvar som liknade mitt ganska mycket, fast mitt var finare och större (alltså i utrymme).
De håller på att undersöker det nu, men det verkar som att jag aldrig kommer få igen det... SÅ! jag får skriva om min litteraturbearbetning av Barnes, helt enkelt. Tur att det inte var mer som försvann!


Tidigare i veckan var jag helt slut och det kändes som att jag skulle kollapsa när som helst. Det svartnade framför ögonen och jag fick svindel flera gånger. Jag kunde inte sova ordentligt för all stress med arbetena och det, samtidigt som jag inte har tid att sova för mycket heller! Nu känns det bättre, men jag är fortfarande väldigt trött. Det blir inget festande för mig på ett tag nu, innan jag blivit klar med det som måste göras. Disciplin var ordet!

Nu måste jag återgå!
Ha det bra, alla vänner, så ses vi när vi ses :)

Dålig karma eller nåt?!

Alltså, allt jävelskap ska fan bara drabba mig! Upptäckte först NU att jag inte kan hitta mitt USB-minne nånstans, och att senast jag såg det var när jag var på Origo i fredags, alltså för en VECKA sen imorgon! Det var då jag senast skrev på portfolion och litteraturbearbetningen. Jag hade ju skrivit klart om en hel jävla bok, men jag minns inte vart jag sparade dokumentet nånstans! Antagligen har jag bara tryckt ctrl+S och inte tänkt på att jag inte satt hemma... Om man kollar på "mina filer" på studentportalen, ser man att jag gjort en ändring i något som kallas typ "mina delade mappar" just den 6:e, kl.10. Jag minns inte om jag var så smart att jag kom på att spara på usb:n, men i vilket fall så är just den borta sen dess. Man får bara hålla tummarna att OM den satt kvar i datorn, att det var någon vänlig själ som hittade den och lämnade in den vid disken. Det var liksom ett på 4GB, så det var ju inte billigt heller...

Men lite tur har jag ändå mitt i allt elände! Tidigare den veckan kom jag på den briljanta idén att göra säkerhetskopior på resten av portfolion (som också låg på usb:n) och spara dem på datorn. Tur-i-fucking-helvete var väl det, för om nu minnet är borta, så hade jag fått börja om på portfolion IGEN!!
Tack store gode Gud för små mirakel!


Nu är iaf hemtentan klar, men jag väntar med att skicka in den tills imorgon bitti, så jag hinner korrekturläsa en gång till.
Sen får jag springa ner på biblan och kolla om någon har lämnat in mitt usb. Efter det bär det av till frissan, där jag äntligen ska få en ny hårfärg! Igen!

Nu måste jag sova, om jag ska orka med morgondagen!

Ytterligare ett test

Fick ett mail från syrran, ni vet där man ska fylla i om sig själv och skicka vidare. Men jag tänkte skona mina vänner från det och istället lägga upp svaren här, så att ni kan läsa om ni vill! Ska även hänvisa syrran hit för att se mina svar :)


1. När gick du upp idag?
Typ 10.30


2. Diamanter eller pärlor?
Pärlor


3. Senaste filmen du såg på bio
Wanted


4. Favorit tv-program
House! och Top Model när det går


5. Vad åt du till frukost? 
Har inte ätit frukost än, men det blir nog mackor med keso och jordgubbsmarmelad


6. Vad är ditt / dina andranamn?
Maria Helena


7. Din favoritmat?
Mamma's kalopps. Annars lax eller kyckling.


8. Vilken mat gillar du inte?
Ost (t.ex. på gratänger), djur som aldrig haft ben eller ögon, typ sniglar eller ostron/musslor...
 

9. Vilken är din favorit-CD för tillfället?
Vem lyssnar på CD? Måste jag välja får jag väl säga..öhm... Skin and bones med Foo Fighters


10. Vilken bil kör du?
Ja, just precis. Vilken bil?
 

11. Vilken är din Favoritmacka?
Får härma syrran och säga nåt från Subways; grillad kyckling med allt utom saltgurka och paprika, och så honey-mustard-dressing!


12. Vilka mänskliga drag kan du bara inte med?
Oj, det finns några att välja på... Jag är ganska svensk och håller med Jantelagen; tro inte att du är bättre än någon annan!


13. Vilka är dina favoritkläder?
Mysbyxor, mina boxarlinnen och ett par riktigt ingångna sneakers
 

14. Om du fick åka vart du ville vart skulle du åka?
Taj Mahal. Akropolis. Jerusalem. Marocko. Japan. Om jag verkligen fick välja vart jag ville, så varför inte en tripp till rymden?


15. Favoritklädmärke?
Esprit - DOM har jeans i min storlek, till skillnad från alla andra!
 

16. Var vill du dra dig tillbaka?
Ska man tänka på det redan? Nånstans i Sverige blir det nog. Ute i skogen ;)


17. Favorittid på dagen?
Har ingen...
 

18. Var är du född?
Borås BB


19. Vilken är din favoritsport att se på?
Handboll eller hockey. Där är det iaf lite action, till skillnad från tråkig fotboll...


20. Vem tror du inte sänder detta tillbaks?
Alla, eftersom jag publicerar det på bloggen... Duh!
 

21. Vem tror du skickar tillbaks först?
Men!

22. Coca Cola eller Pepsi?
Helt klart Coca-Cola!
 

23. Fotboll eller ishockey?
Ishockey


24. Är du en morgonmänniska eller nattuggla?
Nattuggla. Se bara som jag inte jag somna förens 04.30 på morgonen!
 

25. Pedikyr eller manikyr?
Manikyr. Tycker inte om att ha folk nära mina fötter...
 

26. Några spännande nyheter att berätta för oss?
Öhm... Nä, inte vad jag kan komma på... Att jag ska på AC/DC i sommar?
 

27. Vad ville du bli när du var liten?
Kassörska eller arkeolog. Bra spännvidd, där!
 

28. Bästa barndomsminnet?
Säger som syrran; somrarna ute på landet, då sommaren aldrig tycktes ha ett slut.


29. Varit i Afrika?
Nej.
 

30. Nånsin rullat in någon i toapapper? 
Jag har ett svagt minne av att typ Benny ska ha blivit utsatt på Villan nån gång? I så fall var jag med och rullade då!


31. Varit med om en bilolycka?
Nej, inte än (peppar, peppar)
 

32. Favoritdag i veckan?
Fredag. Helgen är kommen och till skillnad från lör-sön är affärerna fortfarande öppna länge.


33. Favoritblomma?
Liljor! Tycker även mycket om skogstjärnor och liljekonvalj.


34  Favorit-snabbmatsrestaurant?
Burger King. Helt klart!
 

35  Har du någon cykel? 
Jajjemän! Reine har gått i vinter-ide i källarförrådet.
 

36. Vem fick du senaste mailet från?
Syrran, med de här frågorna.
 

37. I vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?
NK. Okej, det är en galleria, men iaf!


39. Vems svar är du mest nyfiken på av dom du skickar brevet till?
Men det va la då ett jävla tjôt om dessa brev!!


40. Senaste personen du delade en middag med?
Pippi
 

41. Vad sysslar du med just nu?
Förutom att svara på dessa frågor, så skriver jag hemtenta, som jag tänkte bli klar med idag!


42. Favoritfärg?
Lila!
 

43.  Hur många tatueringar?
Beror på hur man räknar, men vi säger 3 för enkelhetens skull. Är jävligt sugen på en ny snart, men jag ska faktiskt försöööka hålla mig iaf ett år till, för guds skull!


44. Hur många sänder du det här mailet till?
Nada


Ny lek!

Tagen från Ida's blogg. Ska bli spännande att se om jag kan komma på andra svar än hon, eftersom vi har samma namn ;)


Svaren ska börja på samma bokstav som ens namn börjar på och man får inte använda samma ord mer än en gång.

1. Vad heter du? Ida
2. Ett ord på 4 bokstäver? Idog
3. Flicknamn? Irene
4. Pojknamn? Isak
5. Yrke? Informatör
6. Färg? Indigo
7. Klädesplagg? Isbjörnspäls
8. Mat? Isterband
9. Sak i badrummet? Inborrat tvätthänge
10. Plats/stad? Istanbul
11. Orsak att vara sen?  Isig gata
12. Något man skriker? Idiot!
13. Film? Independence Day ;D
14. Något man dricker? Islatte
15. Artist? Israel Kamakawiwo'ole (han som gör den mysiga versionen av "Over the rainbow" och "Wonderful world")
16. Djur? Igelkott
17. Gatunamn? Italienska vägen (jodå, den finns, både i Båstad och Höganäs. Eniro ftw!)
18. Bil? Impala
19. Sång? It's not over -Daughtry
20. Aktivitet med mer än 1 deltagare? Iglobyggande (jag kan inte tänka mig att man skulle klara det själv)

Haha, detta var lite roligt tidsfördriv! :D

lägesrapport

Ja, jag vill bara meddela att jag faktiskt inte försvunnit. Jag lever.

Just nu har jag bara en del att göra och känner väl inte just för att skriva här... Har inte så mycket att skriva.
Har hemtenta nu som ska vara inne på torsdag kl.14. Men jag hoppas bli klar innan dess, för jag har bokat tid hos frissan kl. 11.30 ;D

Sitter för övrigt och lyssnar på 3 doors down just nu. Blev så sugen av min rättgissning på Sandrish's textlek på facebook ;)   Det var väl sisådär 3-4år sedan jag ens tittade på den här skivan senast! Det är egentligen helt otroligt hur man kan komma ihåg texterna och melodierna så bra som man gör... Bara att sjunga med igen som vanligt, liksom!


Nu ska jag sätta på ett par koppar kaffe (fast jag ska inte överdriva som igår), ta en go rök och sen sätta mig och skriva på tentan igen :)

Apropå

Har jag sagt att jag älskar CSN? Ibland visar till och med de mänskliga kvaliteter.
Nu kan jag äntligen boka tid hos frissan...


Sitter på Origo och skriver idag igen. Försöker ignorera min rumsgranne som sjunger med till musiken hon spelar. Jag tror inte hon insett hur lyhört det är här. Eller också har hon det och vill att jag ska lyssna... Fruktansvärt enerverande är det i vilket fall!

Pappa fyller 58 idag, så jag ringde och grattade. Han var ute med sitt arbetslag på brandkåren och övade motorsågshantering på några fällor i våran skog hemma. Nu hade de satt upp en trefoting och värmt på gulaschsoppa till lunch. Hur mysigt låter inte det? ;D


Nu ska jag fortsätta skriva. Kände bara att det var dags för en liten lägesrapport :)

En dag på biblan

(jag skiter i om det ska stavas med ett eller två b)

Nu sitter jag bänkad framför en dator här på Origo och väntar på att de ska öppna dörrarna till biblioteket (vilket de gjorde precis). Jag hade tänkt sitta hela dagen och plugga. Men inte vid datorn, utan jag tänkte skriva för hand faktiskt. De känns lite roligare på nåt vis... Ska ändå bara ta citat och exempel ur böcker för litteraturbearbetningen till portfolion. Renskriva och omformulera kan jag göra hemma sen.
Ida kanske kommer lite senare och sitter med mig också.

Nu ska jag gå och köpa kaffe och macka, för jag har inte ätit någon frukost än. Däremot har jag varit på Ica och köpt Coca-Cola (som jag haft en rejäl craving för hela morgonen), äpplen, riskakor och en meal-bar från nån sån där bantar-grej. De är ganska bra att ha när man är hungrig och bara ta några tuggor ur. Smidiga att ta med också!


Nä, nu ska jag dra vidare! Har ni vägarna förbi biblan eller ska plugga här också, så hör av er! En (rök-)paus är alltid uppskattat :)

Ett mirakel

Jag fick brev från CSN idag.


Jag har blivit godkänd för studiemedel!!!!!! De har tagit hänsyn till mina personliga skäl (datorn) och ger mig pengar ändå!
Om jag nu bara kan få klart och godkänt portfolion innan v.12, så kommer jag att få retroaktivt från v.4! Det innebär en massa jävla pengar! Oh, mamma, jag vill vara klar nu!

Det är inte omöjligt! Ligger jag i som attan nu innan hemtentan kommer på måndag, så kan jag klara det här!


Det känns som en sten har lyfts från mina axlar

Drömmar

Jag fattar inte... Jag har börjat drömma så jävulskt mycket på senaste. Eller, jag kommer ihåg mina drömmar. Det gör jag väldigt sällan i vanliga fall. Det tror jag kan vara ett tecken på att jag inte sover så djupt.
Men det jobbigaste är att en och samma person är med i alla drömmarna, även om det inte bara är han som är med. Ni som jag har pratat om det här med tidigare vet vem jag menar och varför det blir lite jobbigt...


De brukar ju säga att det som man tänker på eller gör på dagen, är det man oftast drömmer om på natten. Men jag tänker ju aldrig på honom!! Han är bara där varje natt! Herregud... vad ska jag göra? Jag tror jag kommer bli tokig.

Men vad kan det betyda, tro? Att jag drömmer om honom nästan hela tiden? Det vore bra om man kände nån som var bra på drömtydning...


I vilket fall så ska jag fortsätta plugga idag. Tror jag. Nä, det måste jag!
Usch.

Jag är jättetrött.


RSS 2.0