Tele2 kan sätta sig på den och rotera!

Ååååh! Jag blir galen! Jävla tele2! Mitt internet har krånglat nu 3 gånger på 2 veckor... Nu sa dom på supporten att teknikern "bevakar min anslutning och har svaret på problemen på tisdag". *suck*
Så jag frågade om det är meningen att jag alltså ska vara utan internet i 5 dagar? "Ja, jag kan inte göra så mycket mer..." fick jag till svar då...
Som syrran sa precis: Är man ett serviceföretag får man offra lite

Syrran, ja! Hon sitter på tåget till Sundsvall precis nu! (msn och internet på tåget är bra skit!) Ska ner och möta henne om en stund =)


Jag har slarvat bort en hemnyckel. Den som Melina hade är samma som den Pippi hade. Den är inlämnad till vaktis redan. Sen har jag den som jag använder. Den tredje vet jag ej vart den tagit vägen. Så om nån har en nyckel som de ej vet vart den går, kolla med mig! Den kan vara min.
Typiskt bara om man ska behöva betala för låset. Pengar i sjön, or what?
Ska leta hemma också, kolla gamla nyckelringar och jackfickor. Den kanske dyker upp.

Men i helgen blir det som sagt packa och städa järnet! Lägenheten ska besiktigas på tisdag. Hoppas jag inte får några anmärkningar... Att handtaget på spisen lossnat på ena sidan är tydligen ett fabrikationsfel *pust*. Vaktis ska laga den. Sen får vi hoppas att de inte tycker jag har gjort för många hål i väggarna... Jag kan räkna dem i huvudet... typ 14 st. Det kunde vart värre.

Nu vet ni också varför jag inte kommer vara online på msn på några dagar... Jag finns på mobilen i alla fall! =)

Ha det bra så länge!

Stressigt

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: jag har jävligt många bollar i luften nu, alltså.
Först och främst ska jag ju flytta om mindre än två veckor (till Brännavägen), sen har jag 3 hp kvar att ta igen i skolan innan jag får CSN igen (maaassa uppgifter som saknas, vet inte var jag ska börja riktigt), sen är det spexet, sen är det kören... *pust*
Som sagt. Mycket nu.

När jag packade idag hittade jag min gamla dagbok från högstadiet och gymnasiet. Gud, vad livet var okomplicerat, men ändå inte, på den tiden. Killar hit och killar dit, massa prat om skolan och kompisar... Det är ganska kul att bli påmind om saker man har glömt sen dess. Vissa saker vill man i och för sig helst bara låta vara glömda.

Har packat idag, som sagt. Tre lådor. Nu är bokhyllan och byrån tomma. Känns skönt att äntligen börja komma igång. Men det syns ju inte så mycket på utsidan att insidorna av garderober och byråer är tomma. Fortfarande lite stressande.
Men i helgen kommer syrran hit och hjälper mig packa och börja med grovstädningen, typ bakom spisen, under badkaret... Det ska bli roligt! Påsk med syrran och städhandskarna :D

Nu måste jag nana. Ska ringa vaktis tidigt imorgon och höra om han kan hjälpa mig att koppla ur tvättmaskinen. Sen ska jag boka kärra också.

Vi ses i snö-yran, mina vänner!

Pysseldag!

Idag har vi i spexet haft en heldag i "mediahuset" (jag kallar det så) där vi har fixat och donat med diverse grejer till föreställningarna. Vi är tidigt ute i år, och det känns riktigt bra, för då blir det inte så stressigt sista veckorna.
Vi har fixat med kostymer, gjort rekvisita, skrivit sånger och övat på sång och tal (med magstöd och annat).
För att inte folk skulle springa ifrån för att äta och sånt, hade vi även knytis, vilket var en jättebra idé! Det blev som en picknick inomhus! Det är bra att ha mycket mat i närheten när folk ska vara kreativa en hel dag, för att hålla orken och humöret uppe. Jag har då inte hört nåt gnäll idag :)

Jättelyckat!

Nu blir det väl att glo lite på TV för mig... Frågan är bara vad jag ska titta på... JO! National Treasure kommer ju ikväll! Den har jag velat se länge. Spännande :D
Älskar såna där filmer.

Ta det lugnt!

Leaving VVF + recept

Jaha... nu har jag gjort det... Jag kunde inte hållas längre.
Jag har lämnat intresseklubben VVF... Våga Vägra Facebook.
Det var egentligen bara ett infall, som med den här bloggen och den har ju funkat bra för mig hittills, så vi får väl se.
Jag kanske överlever Facebook också.
Just nu är det mest bara jobbigt. Söka upp vänner, lägga upp bilder, gå med i klubbar... Hua, lite trött just nu.

Och hungrig som satan. Skulle egentligen ha ätit när jag kom hem vid 12, men det blev icke så.
Egentligen är jag så hungrig att jag inte känner det längre... bara en sån där molande värk, liksom.


Nu fick jag för mig att jag skulle lägga upp receptet på min favoritmat nu för tiden (äter den nästan varje dag... eller kanske var tredje i alla fall...) och som står i ugnen detta ögonblick. Nyttigt har jag fått för mig att det är också.
Kom dessutom på det alldeles själv! Inget märkvärdigt, men jag gillar att experimentra i köket :D
Här kommer det:

Tid: ca 1 timme plus 10-15 min förberedelser. 200°C
Du behöver:

ca 6-8 medelstora potatisar
morötter (efter tycke, eller som påfyllnad om potatisen sinar)
en lök
broccolibuketter (frysta)
1-2 Becel Matlagningsgrädde (funkar med 7% fett t.o.m., men undvik vanlig matlagningsgrädde! Blir väldigt rinnig!)
smör (gärna flytande)
laxfiléer (så många du vill ha, typ 1 per portion)

Laxfiléerna behöver inte tina, utan ta dom direkt ur frysen och lägg upp i ungsform. Det behövs ingen olja eller smör på, de blir suveräna bara som de är! Eventuellt kan du salta lite när de börjar svettas. Eftersom de är frysta kan de behöva ca 10 min mer i ugnen än rotfrukterna, så hiva in dom medans du gör det andra. Jag gillar mina krispiga :D

Skala potatis och morötter. Skär dessa i bitar (potatisen i storlek med stora strips). Morötterna tar lite längre tid än potatisen att bli klar, så skär gärna dessa lite tunnare. Lägg i ungsäker form (min är teflonbelagd, så jag tror det är bäst att smörja keramik/glas). Skär löken i ringar/halvmånar och lägg i samma form. Salta och peppra (rekomenderar citronpeppar). Slå på grädden och vänd runt lite så allt lägger sig till rätta. Strö broccolin över, efter tycke och smak, och avsluta med att ringla över/klicka på lite smör.

 Sen är det bara att låta allt stå och gotta sig ugnen! Känn efter då och då om potatisen börjar bli färdig. Den blir oftast tråkig om den överkokas.
När allt känns och ser okej ut är det bara att hugga in!
Smaklig måltid! (hoppas ni provar, annars går ni miste om nåt!)


Lev väl!

Sko-inlägg

Äntligen har jag fått mina inlägg för fötterna, efter en massa turer fram och tillbaka! Jag började processen i september och nu är det i hamn, så ni som funderar på att skaffa hjälpmedel av olika slag, tänk på att det kan ta ett tag.
Jag fick ett par sulor som jag har i vinterkängorna och ett par tunnare som jag kan flytta mellan mina vår- och sommarskor. Egentligen skulle jag bara ha ett par, men ortopeden missade nog att jag INTE går omkring i varma kängor året om, så han fick snällt göra de tunna när jag var där.
Sen fick jag även med mig mina gipsavgjutningar, så just nu bär jag omkring på två blyklumpar i en påse (sitter på biblan innan jag går till kören. Orka gå hem emellan.). Lagom roligt.

Men redan nu känner jag att mina knän kommer gilla det här. Lite avlastning var precis vad de behövde. Att ha låg hålfot är inte skönt när man väger lite mer, som jag. Iofs är det inte bra med för hög hålfot heller.
Däremot behöver jag inte ha sulorna i högklackat. Anledningen är att när man står på tå är man "på väg" hela tiden. Foten rör sig inte genom hela steget, och då trycks inte hålfoten ner på samma sätt.

Aja, nog om fötter.

Nu tänkte jag researcha lite för B-uppsatsen i svenska.
Ha de!

Solfilmen!

SVT's klassiska sol-film håller på att göras om. Rusa in på hemsidan och rösta fram Härnösand som fjärde staden efter Lund, Sthlm och Kiruna, för sjutton gubbar!

Här är länken: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=84073&lid=puff_1079233&lpos=extra_0


Dagen efter kvällen före

Som de flesta vet, har den senaste helgen bestått av Snö6. Vilda, alkoholfyllda lekar i snön, typ. Det var ett mycket lyckat arrangemang iår, måste jag säga, och av de som säger att detta nog var deras sista Snö6, så håller de flesta med om att det kunde inte slutat bättre. Lyckade tävlingar, inte allt för mycket vin (några vill nog inte hålla med mig där), bra stämning, glada miner och fester in på tidiga morgonen. Så ska ett bra Snö6 se ut!

I övrigt är jag i ganska bra form efter helgen. Trött, men inte sååå farligt.
Igår kom Pippi hit och skulle sova över igen. Vi hade mysigt som vanligt :)   Det var också rätt så skönt att de inte ringde in henne på jobb inatt, så vi fick sova i lugn och ro.
Vi färgade blonda slingor på varandra också. Pippis hår blev asbra, men på mig syns det inte så stor skillnad, förutom att det skiftar lite mer i nyanserna nu. Men det gör inget ;P  Jag måste ändå till frissan snart och toppa mig och fixa min djävulska utväxt. Om man kollar på utväxten har mitt hår vuxit runt 5-6 cm sen sist.

Idag tänkte jag stanna hemma och ta det lugnt. Känner inte direkt för att gå ut i det här vädret. Om det blir bättre framåt eftermiddagen kanske jag går till spexet, men vi får se.
Det jag hade tänkt göra idag är iaf att börja packa grejer på allvar. Fick låna en massa kartonger av Pippi, som jag tänkte börja fylla. Allt som jag inte använder ska ner i lådor. Sen får jag väl sätta mig och rensa bland småplock och papper också. Skräp behöver jag ju liksom inte släpa med mig till den nya lägenheten...
Det ska bli skönt att äntligen börja packa! Det börjar kännas lite stressigt nu! Syrran kommer hit näst-nästa helg (påsk) och ska hjälpa mig med det sista och grovstädningen, och helgen efter det flyttar jag!
Det är jävlar-i-mig inte mycket tid att spela på nu, alltså...

Dags att börja!

Ha de!

                                                                                       image65

Guldlock och de sju små negerpojkarna

Ååååh, jag är så seg idag! Det här är första dagen på ett par veckor som jag har en hel-dag ledig då jag kan slappa hemma. Det känns lite konstigt faktiskt. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Vad gjorde jag när varje dag såg ut så här? Ingen aning....

Egentligen borde jag skriva ner en B-uppsatts-plan som ska vara inne imorgon. Orka.
Dessutom vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om... Eller, jo, det gör jag väl på sätt och vis, men inte vad jag ska forska fram själv. Svensk språkhistoria; väldigt intressant ämne enligt mig, men allt som kan göras har liksom redan gjorts! Vad ska jag kunna tillföra debatten?
Det tåls att funderas på en stund till...

Under tiden tänkte jag ta ett bad för att mjuka upp sen-helgen-ännu-stela muskler (typ hela kroppen) och kolla på en film. Har velat se Da Vinci koden länge nu, och igår brände jag ut den, så nu ska det äntligen bli av.

Har en ny favoritlåt också! Electrovamp med "I don't like the vibe in the V.I.P". För jävla skön partylåt!

Jag har även, under en stund av bristande omdöme/vilja/förstånd/fantasi tagit kort på min favorit-berättelse från när jag var liten. Petter och hans fyra getter. Farsan citerar fortfarande från den ibland.
Så jag tänkte lägga ut den här!

Enjoy!



                   


Helg i Sundsvall

Helgen har vart händelserik, kan man säga. Det smygstartade lite redan i fredags förmiddag, då jag skrev tenta i språksociologin. Jag tror faktiskt att det kan ha gått vägen, även om jag inte skulle bli allt för förvånad om jag inte klarade den. När jag räknade efter på poängen tog jag i underkant, och med lite tur kan jag ha passerat gränsen för godkänt med 2-3 poäng. Det vore skönt att lägga den bakom sig!

Sen åkte jag med Pippi och Jon till Sundsvall för att äta middag med dom och Pippis kille, Jonas och hans dotter Thindra. Det blev tacos, och jag tror jag åt liiite för mycket, för min mage blev inte sig själv igen förens på lördagen. Men det var mycket trevligt! Det måste göras om :)

I lördags var det sedan dags för V-Dalas träningsläger inför Snö6. Det gick mycket bra, och alla känner sig i form inför helgen! Vi spelade brännboll och kubb i snön, vilket gick förvånansvärt bra... Lite halkigt och mycket blött, men va fan. Rätt kläder för alla väder måste man ju ha! Mina skor gillade dock inte slasket.  Fötterna simmade i egna små pölar.... Måste köpa nya vinterkängor till nästa säsong.
Efter lekarna drog vi ner i bastun och värmde oss igen. Jag gjorde bara en snabbsväng in i hettan, för jag var tvungen att göra mig iordning lite lätt inför bussresan.

För sen, när jag var klar på Rosenbäcken, bar det av ner på stationen för att ta bussen ner till Sundsvall igen. Hanna och Anders hade bjudit mig på fest, och det skulle bli kul att träffa en gammal kompis som jag inte sett på typ 8 år! Fredrik heter han, och vi jobbade tillsammans på Luna sommaren då jag skulle fylla 16. Det var ett jävla tag sen! Sen drog han till USA bland annat, så det har inte blivit att vi setts sen dess.. Men han var sig lik och allt var väl!
Med på festen var också: Mike, Basse, Niklas, Gab och hennes kille Lars, Maria, Minna och Lina, Lisen och Conny. Det var ett stort gäng som drog ner på Stadhotellet vid 12-snåret, och vi hade väldigt roligt! Vi gled före i entré-kön, för Anders och Niklas känner vakterna, och väl inne beställs det in helrör och hela tjofräsen! Riktigt roligt!

Jag lägger upp lite bilder från Stadshotellet, bl.a. featuring ett par jävla solbrillor som åkte laget runt några gånger. Fattar inte riktigt...
Men det måste också göras om!



   
   

RSS 2.0