Snart så!

Alltså, jag tror att jag lyckades planera den här pluggningen jävligt bra! Nu har jag bara slutet på dokumentationen om vintermålning-blandteknik och färgträffningsövningen kvar, sen är alla lektioner och självstudieuppgifter klara! Så nästa vecka tänkte jag sitta med det värsta: tankar och lektionsinslag om genus, konstverk som utgångspunkt, anteckningar kring samtidskonst, betygsättning, skapande rum och litteraturbearbetning. Sen har jag ju hela fördjupningen kvar också, men till det tänkte jag måla ett par tavlor, kanske teckna nåt också, och skriva lite sammanfattande om språk i konst. Det behöver inte vara så krångligt.

Nu ska jag bara gå i skolan imorgon och på fredag, ta det lugnt lördag-söndag, och sen blir det att börja med det sista! Guuuud, vad skönt det ska bli att vara klar, äntligen! Jag har verkligen varit duktig nu :)


För en liten stund sen kom jag hem efter en snabbis på stan med Sandra. Hon ville absolut ha sällskap på big boy, så jag följde med. Det var ganska bra tajming, för jag började bli hungrig, jag med :D
Sen blev det lite spontan-inköp på H&M. Ett par mjukisar (som jag verkligen behöver) och en brun skjort-blus. Jag har redan en i samma modell, från i somras (vit med blå ränder, omlott med knyt i fram), men den här var också fin, och så var det slutrea dessutom ;D
Det var i alla fall mycket skönt att komma ut lite för första gången sen i söndags. Tack, Sandra!


Nu tänkte jag fortsätta skriva, och när jag är klar med de två sista jag nämner ovan, så måste jag kolla igenom vad vi ska ha läst till fredagens seminarium... Vore ju bra att ha lite kött på benen, i alla fall!

Vi ses och hörs, go vänner!


(P.S. Störande faktor: Jag öppnade persiennerna (ja, de brukar vara stängda mest jämt) för att släppa in solen och värmen, men när solen ligger på skrivbordet, så fungerar inte min optiska (dator-)mus! Otroligt enerverande att behöva skugga med andra handen för att kunna flytta pekaren...)

Lycklig!

Åååh! Jag ska på bågskytte på torsdag!!! Jippie! Jag pratade precis med han som har hand om det, och det var bara att komma till Franzénhallen klockan fem! Han lät väldigt trevlig, dessutom!
Jag berättade att jag har skjutit lite innan, men att det var 4-5 år sen, så jag vill gärna prova igen och se hur det går.
Fy fan, vad roligt! Men detta innebär ju att det inte blir nåt luftgevärsskytte då... Oturligt nog så ligger båda grejerna på samma dag. Men, vi får väl se vad jag väljer tillslut! Man kanske kan köra varannnan? :)


Mamma blev jätteglad för blommorna, förresten! Hon trodde först att de var från Unionen, eftersom hon kliver av nån position där nu. Men icke! De var från mig!
Hennes arbetskamrater hade undrat vad hon hade för hemlig älskare när de såg blommorna ;)
Sen fick de tårar i ögonen när hon läste kortet. Så fint! Mamma skickade ett MMS så jag fick se hur de såg ut, och de var jättefina! Så skrev hon: "Tack älskade Ida. De är underbara, puss mor".


Gud, vad jag är lycklig just precis nu!
Och skrivandet går som på räls! Det är som om jag inte gjort annat! ;D

Tonfisk

Herregud, vad mat det är i en tonfiskburk från Abba, till skillnad från en från Euroshopper! Och den är mycket godare. OCH den har inga vanligt förekommande benflisor eller fjäll!

Jag är omvänd!   skitsamma att Abbas kostar typ trippelt så mycket som Euroshoppers

Ny dator??

Mamma ringde som vanligt och väckte mig förut (hon har dragit på sig den vanan på senaste) och så när vi satt och pratade i största allmänhet (och hon surfade samtidigt), så sa hon att hon hittat en möjlig ny dator till mig!
En LG, 13,3" skärm, vit insida, Vista och det nästan bästa av allt.... Den är ljusblå!! Helt underbar! Ge mig!
Den fanns hos en kedja som har butiker bara i Göteborg och Uddevalla, så nu har jag ringt syrran och bett henne dra med sig sitt data-geni till sambo och kolla på den! Det känns som en säker grej att låta honom kolla på den i verkligheten innan man köper nåt.

Men hur kul vore det inte?! Att jag äntligen hittade en ny dator!

Nu vill jag ju inte trissa upp mig, om något skulle komma i vägen, men jag kan inte hjälpa att jag blir lite fnittrig ;D



Idag tänkte jag även ringa en gubbe som har hand om bågskyttet här i stan och kolla om man får komma nästa gång och testa hur det känns. Det är bra: 4 år senare upptäcker Ida att det visst finns bågskytte i Härnösand... jävla bra! Men jag kanske kan vara med det året jag har kvar iaf :)

Nån mer som är sugen på att prova? Jag lovar, det är jättekul! Man känner sig som värsta braveheart eller nåt när man spänner bågen ;D


Nu ska jag i alla fall återgå till skriveriet! Det går frammåt och jag kunde inte vara nöjdare!
Vi hörs!


Sponne

Okej, jag vet att det är tredje inlägget bara idag, men jag måste bara berätta att jag gjorde en ganska spontan grej nyss.
Jag beställde blombud till mamma! De kommer levereras imorgon och det är en bukett med 5 st gula rosor och lite grönt. Mammas favoritfärg är gul och på kortet skrev jag nåt i stil med "till dig, bara för att du är den bästa mamma man kan ha!". Jag tror hon kommer bli jätteglad! Det är kul att överraska så där utan att nån har fyllt år eller gjort nåt speciellt på senaste. Helt enkelt bara för att hon är världens bästa mamma!

Ska bli spännande att höra vad hon säger imorgon :)

Värme

Tar en paus i skrivandet för att meddela att jag satte ut min termometer på vardagsrumsbordet i förrgår för att kolla hur kallt jag egentligen har här hemma. Den står på stadiga 20,6 grader. Inte så kallt alltså. Men jag har läst att just sådana hus som det jag bor i har något som kallar sköldbryggor eller nåt och att balkongen är monterad under golvet (alltså in i rummet) med en metallplatta. Det är bl.a. denna som gör att det blir så kallt, även fast inte tempen säger det. Sen drar det ju jävligt mycket i både dörrar och fönster här också...

Så därför har jag bestämt mig för att investera i ett varmluftselement eller två nu på fredag när jag ska till Birsta med Pippi! De behöver inte kosta mer än 200-400 kronor, och enligt mig är det en ganska billig slant för att slippa frysa så som jag gör varje dag! Jag är iskall om händerna hela tiden och sitter och huttrar om jag inte har långärmat, scarf och dubbla sockar. Så ska det ju inte behöva vara! (Egentligen borde jag skicka en räkning på elementen till Härnösandshus...)

Jaja! Det var bara det jag ville säga! Nu ska jag fortsätta skriva!
Two down, thirteen to go!


Ta tag!

Nu har jag tröttnat på det här! Jag har tröttnat på att inte ha några pengar. Jag har tröttnat på ångesten jag har för att jag inte är klar med portfolion. Jag har tröttnat på att jag är så nere pga av detta. Jag har tröttnat på att jag inte sover ordentligt om nätterna.

Nu ska jag ta tag i mitt liv!

Jag har räknat ut att om jag snittar 5 uppgifter om dagen så är jag klar med portfolion typ på torsdag, och då är det bara fördjupningen kvar.
Nu jävlar blir det inget annat än plugg förens jag är HELT klar!
Jag ska gå upp typ 7 varje morgon och inte lägga mig förens jag inte kan hålla ögonen öppna!
Kaffe, nikotin och mikropauser!


Jag orkar inte må dåligt längre

...

SANDLÅDE-FASONER!! Jag blir så trött.............

Det var det!

Nu är ännu ett Snö6 lagt till handlingarna! Jag har haft jätteroligt, och nästan inget tråkigt alls har hänt (som jag vet eller har påverkats av). Min inställning att jag skulle vara gladare i år gav resultat, och jag var på toppenhumör mest hela tiden! Solen sken, vinet flödade och det var fylle-glada människor överallt ;D

Nu mår jag dock lite sämre... Kommer väl känna av 3-dagars-superiet i några dagar, som vanligt, och min mage är inte glad på mig för tillfället. Inte har jag hunnit/orkat köpa nån mat heller. Så nu ligger en korv med ärtsoppa och ett paket blodpudding och tinar i köket. Det var det enda vettiga jag hade i frysen. Äckligt, säger ni. Någon form av föda, säger jag!

Den här veckan är det plugga till tusen som gäller! För nästa vecka har jag skola, och då behöver jag ha läst minst en utav kursböckerna, och helst skrivit färdigt portfolion. Nu måste jag ligga i utav bara satan om detta ska gå!

Kunde inte somna igår heller. Nu har det varit så i typ en vecka (om man inte räknar "fylledäckandet" nu i helgen) och det är jättejobbigt! Tror jag släckte lampan vid halv 4 imorse, och vaknade kvart i nio av att jag fick sms. Det gör ingenting, för annars brukar jag inte vakna av sms-signalen. Men nu sov jag väl så dåligt och "ytligt" att jag hade vaknat i alla fall till slut. Jävligt surt att inte få sova när man är trött. Jag får nog ställa mig på maskinen en stund idag, så att jag tröttar ut mig eller nåt.


Jaja! Vi ses och hörs!

Mobilsvar

Spelade in ett nytt hälsningsmeddelande (längsta ordet någonsin) på min mobil nyss. Inte för att det var nåt fel på det gamla, men det kan vara kul att förnya sig lite ibland.
Tror jag gjorde om inspelningen typ 7 gånger innan jag blev torr i halsen och inte orkade mer...

Var nere på OK förut och hämtade paket från Columbus, Ohio ;D (ja, Ohio som i USA)
Det var våra mirakel-ögondroppar som kommit! Jippie!!
Det är ju bara typiskt att man tror man betalat allt, och så tillkommer det post- och tullavgift på 135 spänn... Men, men!
Nu är det här i alla fall! Snabbt gick det också! Precis som förra gången :)

Nöjd!

Jahopp

Så vad ska man ta sig för idag, då? Jo, jag vet, skolarbetena ligger i en hög på mitt skrivbord och skriker "gör klart oss!!", men jag har helt tappat motivationen... Jag tror det är vinterdepressionen som slagit till igen. Att jag alltid ska ha det som svårast just i januari-februari med pengar, skola, socialt liv... Det fattar inte jag. Har svårt att få ro och somna om nätterna nu, och jag vet att det beror på plugget som jag skjuter framför mig.
Usch, säger jag!

Egentligen skulle jag nog behöva komma bort lite grann, göra något annat en stund. Men vem har tid med det?


För övrigt börjar Snö6 ikväll, med "förspel" på Villan. Ska träffa V-Dala på bäcken vid 19, så vi kan fixa våran utstyrsel i godan ro. Ska bli spännande att se vad som händer ikväll. Jag har ingen aning om hur detta Snö6 kommer se ut.
Kollar man på bilderna som ligger på kårens hemsida från förra året, så verkar det inte som att jag var på så bra humör just då... Gör förargelseväckande gester på minst 2 utav bilderna. Vad var det med mig egentligen? Eller, jo, en av orsakerna vet jag faktiskt, men det behöver vi inte gå in på här. I år tänkte jag väl försöka vara glad i alla fall!

Har nästan ingen mat hemma heller. Nä, nu ljuger jag, för basvaror har jag ganska bra med, typ pasta, ris, frysta grönsaker och sånt. Men jag orkar verkligen inte laga någon ordentlig mat.

Näe, den här depp-grejen har nog satt sig djupare än jag trodde... Man kanske skulle ta och försöka gaska upp sig lite?
För helvete, Ida!!

Rödvin och vilsna kattungar

Jaha, igår hände det ganska mycket.

Det började med att jag blev upplockad av Sandra och Ida, som åkte omkring och fördrev tid i bilen. De skjutsade mig till O-huset, vilket egentligen bara låg typ 500 m bort. ;D Där betalade jag avgiften för Snö6 till Eva. Nu börjar det närma sig på allvar! Till helgen smäller det!

Sen gick jag ner på stan för att a. köpa en mössa, b. köpa en flaska vin och c. kolla om min ram var klar hos Gallerix.

Jag gick in på Åhlens för att kolla på mössa, och där var Sandra och Ida igen! Så jag köpte en mössa och gick vidare med dem till Gallerix. Min ram gick inte att laga, och det fanns ingen annan som jag kunde få, så jag fick tillbaka min gamla... Får väl försöka fixa den med lim och lite spik eller nåt. Det är stödet som lossnade när den föll bakåt. Typiskt!

Sen gick vi till Rutiga duken och åt lunch. Mycket gott med pasta med pesto och parmaskinka! Jag hade väldigt roligt också, bl.a. citerade vi en massa ur "Macken" :) Många roliga grejer som jag hade glömt.

Vidare gick vi till systemet, där jag köpte en flaska rödvin, "Peño Tejo", till V-Dala's vinprovningskväll på Villan!

Sen fick jag skjuts hem. Tack!

Mitt i städandet hemma, så ringer det på dörren och där utanför står en av mina grannar. Han frågar om jag har katt, och plötsligt är det en liten kattunge som försöker smita in i min lägehet! Jag fångade honom, som tur var. Vi ringde på hos de som bor brevid mig, för de har katt, men det var inte deras heller. Den hade tydligen bara stått i trapphuset när ett annat par av mina grannar kommit hem! Vi sa det att det är väl ingen som är så dum och släpper ut en liten kattunge i den här kylan och snön? Efter en stund gick en av grannarna upp och ringde på hos nån annan, och då visade det sig att katten var deras. Tur! Annars hade jag kanske fått sitta här med en liten en... Han som ägde honom sa att de hade börjat undra var han var, för han brukade komma fram när det var mat på gång. Men han hade nog smitit ut genom dörren när nån öppnat. Tur att han inte smet ut genom porten! Han hade nog försvunnit i snön!
Den var förövrigt så där jättesöt som bara kattungar kan vara! :) *gooos*

På kvällen gick jag alltså till Villan och hade vinprovning med V-Dala! Det var jättetrevligt! Vi var helt seriösa, med poängsättning av färg, doft, smak och helhet. Sen kom vi fram till att vinet som fick flest poäng skulle vara V-Dalas "officiella vin". Fråga mig inte vad vinet som vann hette dock... Domme-nånting... Det var i alla fall Karro som köpt det. Duktigt!
Sen fortsatte vi kvällen med att äta på våra ostar och dricka vårat vin. De flesta gick ganska tidigt... Eller, jag vet faktiskt inte vad klockan var, men jag, Karro och Pia satt kvar och pratade till typ 2 i alla fall.
Jag var väldigt nöjd med mitt inlöp av vin, det tyckte jag var gott :) Och man får en på nåt sätt väldigt behaglig fylla (jag var inte full, men ändå) på rödvin. Jag har beslutat mig för att köpa det oftare!


Nu har jag skrivit väldigt mycket, och väldigt detaljerat! *puh*
Vi får se vad som händer idag! Förmodligen blir jag hemma och pluggar eller nåt hela dagen...

Vi ses!

Snö-oväder

Måste bara meddela de där hemma på Västkusten som läser min blogg, att det har nu snöat konstant i två dagar.
Jag har haft en liten "mät-pinne" i form av den avkapade julgranen som stod på gräsmattan utanför i julas... Den var väl sisådär en halvmeter lång... Innan snön som kommit nu syntes ungefär 10-15 cm, men nu finns det inte en tillstymmelse till pinne kvar ovanför snön.

Det är jättefint, men vem vill gå ut i sånt här väder? Inte jag...

Det där med hus...

Allt snack om hus hit och hus dit mellan mina vänner fick mig att fundera lite i duschen idag.
Tänk om man hade gått ihop några stycken och köpt en villa! Som ett kollektiv eller ett "sorority"/"fraternity", som det heter när amerikanska college-studenter bor i ett hus tillsammans i en studentförening.
Man har fester, delar på kök/vardagsrum/badrum, har ett eget rum... Man är nästan aldrig ensam, bildar en stark grupp och gör roliga saker tillsammans...
Man delar på arbetsuppgifter och kostnader, tjafsar om småsaker och hänger trosor på dörren till sitt rum om man har sällskap ;)

När jag tänker efter låter det mer eller mindre som vilken studentkorridor som helst, men bekvämligheten i att ha ett "eget" hus är ju värt ganska mycket.

Det skulle nog egentligen aldrig funka i verkligheten, med pengar, städning, fest eller inte fest... Man skulle nog tröttna på varandra ganska snabbt! Men man kan ju alltid drömma ;D

Rastlös... igen!

Kom precis tillbaka från en kort promenad uppåt Högslätten. Det var tänkt att jag skulle gå runt elljusspåret, där V-Dala hade sin rävjakt... Men när jag klev ut och det blåste iskallt och snöade mig i ansiktet, så tyckte jag inte att det lät som en så bra idé längre. Så jag vände vid äldreboendet och tog en rund sväng tillbaka hem igen. På vägen ner var det inte lika farligt, för då hade jag vinden i ryggen.
Så sådär gick det med mitt hurtiga lilla utspel.


Det blev förresten inget skytte igår. Johanna ringde och ställde in, men sa att vi får ta det nästa vecka istället. Lite tråkigt, för jag såg verkligen fram emot detta.
Men men, som sagt; nästa vecka!!


För övrigt sitter jag nu och funderar på om jag ska försöka skriva lite mer på portfolion... Det måste jag göra. Usch!

Ska ner på OK om en stund och hänga lite med Sandra. Alltid nåt för att törsta min rastlöshet! Inte för att det bara är därför jag kommer ner, Sandra, utan det är ju för att träffa dig också ;)

Just det! Nu får jag inte glömma min tvättid heller! Ska tvätta de oturliga jeansen från i måndags. Hoppas lacknaftan går bort! Får kanske tvätta 2 gånger för att vara säker... Det vore ju inte så kul att gå runt och lukta spritpenna, direkt. Och ännu tråkigare vore det ju om jeansen blivit förstörda! Det är liksom ena halvan av den jeans-doun som jag använder! Jag har väl andra par liggande, men orka leta fram några som passar.

Jaja, nu har jag i alla fall fått några minuter att gå genom att skriva här!
Vi ses och hörs!

And all that jazz

Idag har varit ännu en dag med många äventyr! Eller många och många, men ja... många för att vara en dag i mitt liv ;D
Det började med lunch på biblioteket med Johanna Höij (f.d. Gustavsson) och hennes lilla tulla vid namn Gabriella! Hur mysigt som helst att få klämma lite på ungen igen =D Det var också kul att träffa Johanna, såklart, och uppdatera oss lite om vad som händer i våra liv.

Sedan gick jag hem för att skriva lite på portfolion och äta, för kl.18 var det dags för första dansträffen med H2IF och Ida som ledare! Med flåset redan uppe efter en lätt språngmarsh hemifrån, så föll jag in ganska perfekt i uppvärmningen. Skönt att få känna musklerna arbeta lite igen!

Ida hade förberett danser till "All that jazz" från Chicago och "Womanizer" med Brittan (som går på repeat hos tjejerna för tillfället). Det var super-roligt att få dansa till koreografi!! Jag har inte gjort det sen "hip-hop"-kursen jag gick i typ 5:an.
Men för att vara första gången gick det hur bra som helst!
Jag är fullt medveten om att jag inte har så bra koordinationsförmåga som det sägs att kvinnor ska ha. Step-up och aerobics är t.ex. inte helt min grej... Inte heller har jag så bra kroppsuppfattning eller rörelsekontroll.
Men det här kändes faktiskt helt okej! Jag hängde med hyffsat i alla fall ;D

Sen kunde jag inte låta bli att träna lite till när jag kom hem, så jag missade halva Top Model (ve och fasa)!


Imorgon ska jag fortsätta vara duktig och skriva. Sen vid 18 ska jag stå i korsningen Brännavägen/Skyttevägen, för då kommer Johanna och hennes karl och hämtar upp mig i deras bil. Då ska vi åka ut till SKJUTBANAN!! Roligt!! Jag ska äntligen få skjuta igen! Inte båge i och för sig, men ett luftgevär i alla fall! Det duger fin-fint det!
Oh, vad skoj det ska bli! Jag ska försöka komma ihåg att ta fram kameran, så jag kan ta lite bilder och lägga upp här :D


Vi ses igen nån dag!

Har hunnit med mycket idag

Idag har jag pluggat på Origo med Ida och Sandra.
Jag har varit hos optikern, på Gallerix och köpt smink på Kicks med Sandra.
Jag har varit på Villan och haft V-Dala-möte.

Sen har jag även lyckats doppa röven i nymålad färg på ett bord i fiket på Villan.
Så för att rädda jeansen så sprang jag in på toa och gnuggade bort färgen med lacknafta. Gick superbt! Men för att inte frysa arslet av mig, eller få nån infektion, på vägen hem senare, så tvättade jag inte bort lacknaftan med vatten så noga efteråt.
Detta har nu resulterat i att min lilla stjärt är rödflammig, lite sticksig och känns kylig, som när man tar kylbalsam på solbrännan.
Det kunde ju ha varit värre.
Har duschat och tvålat två gånger för att få bort naftan, och smörjt med kokos-smörj från body shop, så jag hoppas det inte blir nå värre.

Men det ska ju va jag till att göra en sån grej!
;D

RSS 2.0