Ännu en dag i Birsta

Jahopp, då har vi varit i Birsta IGEN, Anna, Martina och jag! Där shoppade vi lite till, det som vi inte köpte förra gången ;D
Käkade lunch med Gab också, vilket var mycket trevligt eftersom man inte träffat henne på länge!
Efteråt åkte vi hem mot Härnta och släppte av Martina. Sen åkte jag och Anna vidare ut mot stugan, där vi planterade en rosenbuske och rabarber, invigde balkongen och dödade flugor. Flugorna befann sig inne på kallvinden och vi hade ju trott att de var döda, men icke sa nicke! De hade bara legat i vinterdvala, för nu surrade några lite förvirrat omkring på golvet, och ju mer vi rörde upp bland dem, desto fler var det som vaknade. Vidrigt!! Anna gick på mördar-mission direkt och jag höll för öronen medan hos lade en matta över de flesta och gick omkring på den. Tänk bara vad som hänt om alla vaknat och Anna hade öppnat dörren och blivit överfallen av flugor! Man får ju mardrömmar för mindre, liksom! Bläääää!!

Annars har det varit en mycket trevlig dag med mycket sol och värme! Och jag har nu, sammanlagt med förra gången, handlat allt jag kan tänkas behöva för i år, känns det som. Nu får jag i alla fall hålla i stålarna tills jag får sommarlönen (om jag nu får nåt jobb i år, det vill säga, för det kan man ju inte vara säker på i dessa dagar).
Här kommer bilder på dagens inköp, om man räknar bort tråkiga bommulspinnar, hårsprayer och mascaror. Riktigt glad är jag över skorna, byxorna och MP3-spelaren :D


1. Filmer och MP3-spelare från Media Markt. 2. Skor från Scorett. 3. Kapribyxor från Vila.


4. Detaljbild på byxorna. 5. Dalior till balkongen (Plantagen). 6. Lyktor och ljus till balkongen (IKEA).


7. & 8. Lyktorna igen :)


Nu rider jag på ännu en våg av shopping-eufori, men detta är som sagt sista gången på länge, så nu ska jag hålla vågen igång så länge jag kan :D

Grannen är fullkomligt sjuk i huvudet

Jag orkar inte sammanfatta vad som har hänt den senaste tiden just nu, men jag vill bara göra en snabb kommentar om mina grannar. Vägg i vägg bor det ett äldre par som bråkar ganska ofta och jag hör nästan varenda ord som växlas utan att anstränga mig, eftersom de ofta till och med överröstar tv:n.
Nu var jag ute på balkongen och förberedde nästa lager färg på mina stolar, då mina grannar har dörren öppen och jag återigen hör hur jävla elak och nedtryckande mannen är mot sin fru. Så här sa han nu och jag hör det ofta: "Du är så jävla dum i huvudet. Fan i helvete! Hur jävla dum får en människa vara?" Fullkomligt iskallt. Hon försöker försvara sig lite vagt, men man hör att hon inte vågar eller har kraft nog att stå emot honom, hur hon förmodligen tror på varenda ord han säger...
Det är så sorgligt hur det kan gå fullkomligt åt helvete för vissa människor, och jag tycker verkligen synd om kvinnan som säkert inte tror att hon skulle klara sig ensam eller ens vill försöka lämna honom. Usch.
När jag möter mannen i trappen är han hur trevligt som helst och ler och håller på, men jag har så jävla svårt att vara trevlig och det gör ont att le tillbaka. Men jag tvingar mig själv för att jag måste. Inne i huvudet svär jag ve och förbannelse över honom och vet att hans tid kommer då karma hinner ifatt honom.
Nån gång då och då kan jag höra hur han slår henne när de bråkar, och det är många gånger då jag varit nära att ringa polisen, men jag vet inte vad jag har för rätt att göra en anmälan. Jag ser ju inget, utan kan bara ana genom vad jag hör. "Domestic disturbance" heter det ju i USA, men kan man verkligen anmäla detsamma i Sverige? Och vad heter det då?

Nä, hoppas fan tar den jäveln och låter honom brinna.

Die Sonne

("Solen" på tyska, om ni undrade...)

Antar att det är dags för en uppdatering, men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Jag har inget gjort nåt särskilt spännande sen jag skrev sist. Har mest varit hemma och degat.
Och fått en släng av skoskav igår från de nya skorna ;)

Fick för mig att rensa i garderoben igår. Det kändes som att det behövdes. Inte för att det gjorde någon jätteskillnad för utrymmet, men nu har jag i alla fall rensat bort de kläder som jag sparade "utifall att" förra gången jag rensade. Har jag inte letat efter dem eller använt dem sedan dess, så kan de lika gärna skänkas bort!
Så nu står det två papperskassar med omorderna, sletna, krympta och fula kläder här, som ska ner till Röda Korset så snart jag får möjlighet  :)


Idag vet jag inte vad jag ska göra än. Vad jag borde göra är att skriva på min portfolio. Eller diska... Båda är faktiskt lika nödvändiga.
Jag kanske ska börja med lite disk, sen skriva lite, sen diska lite till, och varva så? Hmm... vi får väl se hur mycket jag orkar också... Först blir det iaf frukost (kaffe?) och morgonciggen, så jobbar vi utifrån det ;D

Roligt sms

Jag fick precis ett sms från Maria där det står: "Jimi kom inspringande och sa: Mamma det växer ett hårstrå på mitt finger, jag börjar bli stor!"
Hahahaha! Det lilla livet! I september fyller han 5 år :)

Dagens inköp

Jag vill inte kalla dem för fynd, för det var de inte ;) Men jag är nöjd som bara den ändå!



Röda Converse från Nilson och solbrillor från Gina Tricot


Klänning från Esprit  (jag bytte blixt till detaljbilden, den är grå)


Klänning från MQ  (tack för tipset, Martina! ;D)


Så nu är klänningar fixade till de två bröllopen som jag ska på i sommar :D Härligt!

Nu rider jag på en liten våg av shoppingglädje ;)

Varmt och skönt

Jaha, nu sitter jag här på Origo igen och ska plugga. Det är jätteskönt väder ute, med sol och mild temperatur. Inga 16 grader som de har där hemma på västkusten, men det är inte dåligt med 5-7 grader här ändå!

Ska precis börja fortsätta med sammanställandet av enkäten som jag började på igår, och sen om en timme kommer Sandra förbi och så ska vi gå ner på stan och äta lunch! På kina!! Hur gott som helst! Man glömmer ibland att vi har en helt okej kinarestaurang här i stan, och att det faktiskt är fantastiskt gott! Men man kan ju inte äta det för ofta heller i och för sig, för det är ju inte smalmat direkt ;)

Efter det kommer jag förmodligen ta mig tillbaka hit och fortsätta plugga. Eller förmodligen och förmodligen... Jag måste!


Jag drömde jävligt knepigt i natt. Ida, Stefan och Helén var med, fast inte samtidigt. Mina elever på praktiken fanns där, men det var bara en av tjejerna som var specifikt igenkännbar och vi var typ bästisar eller nåt. Kicki Danielsson var också med en sväng, av någon outgrundlig anledning. Hon blev rörd till tårar när jag och "min bästis" sjöng refrängen till en av hennes låtar som jag lyssnade på när jag var liten ("kan man gifta sig i jeans"). Hon kände sig tydligen bortglömd eller nåt... Hel-mysko!
Sen köpte jag fika med Stefan och Helén (kaffe och jättestora kakor) på min gamla gymnasieskola och medans de gick och satte sig så blev jag indragen i ett gängbråk utanför på gården. När jag kom tillbaka senare var S & H jättesura på mig för att jag låtit mitt kaffe bli kallt!
Sen gick Ida och jag upp till min gamla hemkorridor på samma skola och medans jag tittade ner på hur de gjort om i fiket (som faktiskt ligger i en stor ljushall mitt i skolan och som man ser genom fönster från bl.a. min gamla korridor), så sprang Ida ifrån mig. Det gjorde mig jättesur, för jag tyckte att hon skulle hålla sig till mig eftersom hon inte hittade ordentligt och kunde skämma ut mig... Hahaha!
Alltså ibland undrar ju jag hur man är funtad egentligen!


Så var det med det! Nu ska jag börja skriva så jag får något gjort innan jag ska iväg igen!

Vi hörs!

Vår?

Vågar man hoppas att våren är här nu? Man blir verkligen fylld av hopp när man går ut på balkongen och fåglarna kvittrar ikapp med solskenet. Underbart!
Och vad kan passa bättre på en så underbar dag, om inte att vara bärhjälp? Idag ska jag följa med ut till Anna's stuga och hjälpa till med ett stort lass. Jag har ingenting emot att ta i lite, och bonusen är ju att man får vara ute i solen och friska luften!

Ida och jag har flyttat fram pluggdagen till på tisdag. Det blir bra, för jag ska träffa studiegruppen och snacka om vår enkätundersökning imorgon. Det hade kanske blivit lite rörigt att fara där emellan.


Jag kom förresten på vad det var jag glömde skriva förra gången! Hehe, ganska vidrigt, men ändå... Jag vägde mig på morgonen, och då pekade vågen på --,4. Sen efter en stund var jag på toaletten, och fick för mig att väga mig efteråt igen. Då vägde jag helt plötsligt --,1! Jag hade alltså tappat 3 hekto på toaletten! Hahaha! Jätteäckligt! ;D


Nu ska jag ställa mig en stund på ballis och njuta av solen och fågelsången! Det börjar kanske bli dags att bära upp utemöblerna snart, förresten? Det kanske jag ska passa på att göra innan Anna hör av sig...?
Bra idé, Ida! Så gör vi!

Vi hörs, go vänner!

Ser målet

På senaste tiden har jag haft en drömbild framför mig: att jag är ute och springer i sommar. Att jag dragit på mig sportbehå, tajts, linne, joggingskor, att jag har håret i en hästsvans och är ute och springer. Man skulle kunna säga att det är målet just nu! Tänk att kunna ha orken att ta sig ut på en joggingtur, och känna sig duktig och stark när man kommer hem igen. Tänk...

Så nu har jag verkligen bestämt mig! Jag ska börja träna på allvar! Jag har ju min crosstrainer som står här hemma till ingen nytta, så varför använder jag inte den varje dag? Det måste jag börja göra! Och nu när årstiden förhoppningsvis är på väg åt rätt håll, så kan jag även ta mig regelbundna promenader uppe i elljusspåret vid Högslätten. Det finns inga ursäkter längre.


Annars är läget bra! Har ju köpt mig en ny laptop nu i veckan :D  En Sony Vaio. Mamma sa i telefon igår att hon berättat det för en IT-snubbe på hennes jobb och att han hade sagt: "Åååh, Rolls Royce:en..." Haha! Hur kul som helst! Jag är skitnöjd och glad över mitt val. Nu får vi bara hoppas att jag får ha den i fred! Den är ju mycket mer stöldbegärlig än den andra jag hade, så här gäller det att aldrig, ALDRIG, släppa den ur sikte, någonsin...
Har även skaffat en snygg väska, en extra fläkt och ett "skin" som det kallas. Väskan är suverän, för där får man inte bara ner datorn, utan anteckningsblock och böcker och pennor och annat man kan tänkas bära med sig!


För övrigt händer väl inte sådär jättemycket just nu. Har påsklov från praktiken, så den här veckan blir det plugg plugg plugg som gäller, dels för att hinna ikapp och dels för att vara förberedd inför nästa innevecka v.18.

Det var nåt annat jag skulle skriva, men nu kommer jag inte ihåg vad det var.... Förmodligen var det inget viktigt, eftersom jag glömde det...


Jaja, det var nog allt för den här uppdateringen ändå. Ska ner på Big Boy så småningom och hämta min cykel som Ida lånade igår. Vi får hoppas att det gick bra ;D  Annars har jag inga planer för idag, eller resten av helgen heller, för den delen ;)

Vi hörs!

snabbis...

Tar mig två minuter för att bara skriva att jag lever, är hyffsat okej, saker som var jobbiga förut har fått lite perspektiv och verkar mest bara löjliga, och jag har ytterligare en veckas praktik framför mig (fast inte fredag ;D).

Har läget under kontroll, men inte mycket tid över...


Nu ska jag dra på mig ansiktet!
Vi hörs vänner!

RSS 2.0