Här står vi och kniper

Ikväll ska vi till Sundsvalls kårhus och fest!!! just nu står jag med sandra på OKQ8 och tittar intresserat på när hon jobbar och springer runt. Ser lite kul ut när hon står och dansar lite för att hon är så kissis! Och nu kom det väldigt mycket folk när det bara är 5 minuter kvar tills sandra slutar!
Sen ska vi gå direkt ner till Ida och börja förfesten. Martin kommer och hämtar oss strax innan 4. Sen bär det av!!
fan vad kul det här ska bli!

Vi ses imorgon hos Stenmark!


Lyckad dag igen

Idag hämtade Sandra upp mig vid halv ett, då vi åkte ner på stan och skulle möta Ida för att gå på Systemet. Var jävla krångligt att hitta parkering, bara... Var hela Härnösand på stan idag eller?
När vi väl kom till Systemet träffade vi på Martin, som också var och köpte förnödenheter för imorgon. Så vi handlade och tjötade en stund, tills jag och Sandra gick vidare till Wayne's för en lätt lunch.
Efter en stund kom Ida också, efter sin fika med Jens. Så vi gick ner på Systemet igen så hon kunde köpa sitt också.

Sen åkte vi hem till mig och såg färdigt på filmen. Mycket mysigt. Men det var nån som missade nästan hela filmen i alla fall ;)
När tjejerna dragit vidare, satte jag mig framför datorn och sökte lite info om mitt fördjupningsarbete i bilden. Jag hade tänkt försöka hitta ett, men det blir nog flera, sätt att kombinera konst/bild och lingvistik. Det verkade finnas en del intressanta saker som jag inte tänkt på. Ni kan kolla www.winklerwordart.com om ni vill se ett exempel. Det ska bli väldigt kul att skriva om!


Nu ska jag sova så att jag orkar med morgondagen! Vi ses på Sundsvalls kårhus!

Nöjd och glad

Idag har jag hunnit med mycket! Det började kl 10 i mediarummet, då jag, Sandra och Ida satt och pluggade/surfade/gjorde tester. Även om morgonen började på en sur not (för att vissa inte kan tänka längre än näsan räcker, och knappt ens det), så började det ljusna runt 12.30. Då gick vi ner mot stan, riktning kinarestaurangen. Och det var ju inte äckligt! Gud, vad längesen man åt kinamat! Mycket bra förslag :)
Med magar stora som jordklot gick vi sedan vidare mot kyrkan för att titta på när Sandras Nicklas skulle gå högvakt, när årets lumpare tackades av. Lite häftigt var det faktiskt när de kom där marscherandes till trummor och cymbaler, iklädda handskar och Kalle Anka-strumpor! Fast inte bara det, då ;D

Efter det gick vi även ner på stan en väldigt snabb sväng, bl.a. in på H&M, där jag köpte en ögonfransböjare. Har aldrig tyckt mig behöva det, men efter några övertygande argument norrifrån (wink wink S), så slog jag till!

Sen fortsatte vi upp till biblan, där vi både hann ha två rökpauser och en fikapaus. Martin kom även förbi och höll oss lite sällskap.
Ida och jag gick sedan vidare till bildsalen, där hon började på sina arbetsprover/fördjupningsarbete, medans jag letade efter nån bra reklambild att använda i reklamanalysen. Det var ju inte det lättaste, men jag bestämde mig tillslut för en bild där Pierce Brosnan är ansiktet för en klocka...

Vid kvart i fem vandrade jag sedan raskt ner mot simhallen för lite efterlängtad Body Pump. Det var lite jobbigt idag, särskilt i axlarna, vilket även ledaren frågade om sen om jag hade problem med just dem. Jo, sa jag, det gör ont, men jag känner absolut ingenting av ryggövningarna (alltså, det händer inget, träningsmässigt... jag anstränger mig inte). Va? sa hon, gör du inte? Men jag ser ju att du gör rätt, så du kanske har så bra grundstyrka att du måste öka vikterna.
Då blev jag lite mallig! :D

När jag sedan var på väg hem tog jag en sväng förbi Sandra på OKQ8 och snackade en liten stund.


Det har varit en mycket lyckad dag idag, och jag är på bra humör igen! Det var väl pms eller nåt häromdagen som fick mig att känna mig uslare än uslast.


Nu ska jag plocka lite här hemma, för imorgon, efter en tur till Systemet, kommer Sandra och Ida hit. Då ska vi titta färdigt på filmen som vi började på sist, men inte orkade se klart: City of Angels. Förjävla bra!
Det blir en mjukstart på helgen :)


Jag skriver mer imorgon!
Vi ses!


P.S. Just det! Fick även förfrågan idag om jag ville med på kåruppdrag till Luleå nästa helg! Herregud, ja! Det ska bli väldigt spännande! Har inte varit längre norrut än typ Ö-vik/Åre. Gud, vad roligt det ska bli :D
Och Pippi: Du får jättegärna sova här ändå! Då kan du ju ta min säng ;) Men vi kommer inte ses nåt om du inte stannar längre än söndag... Men vi tar en lunch nästa innevecka ;)

dagen funderingar

Jag försöker gå genom livet med ett mål: att vara ärlig mot mina medmänniskor. Och jag förväntar mig samma sak tillbaka.
Ett exempel är från gymnasiet, då jag hade lagt mig till med en dålig ovana, och mina vänner tillslut sa till mig att det var inte roligt när jag sa elaka saker på ett sarkastiskt sätt. Bra! Perfekt! Då visste jag det och kunde sluta med det!
Men när jag inte vet vad jag gör för fel eller på vilket sätt jag är störande, hur ska jag då kunna bättra mig?
Okej, man kan inte vara alla till lags, och man ska inte alltid ändra sig för att vara det, men vissa vet inte hur sårad man kan bli när man inte förstår vad man gör som är så jobbigt för just honom eller henne...
Jag vill höra vad personen tycker innan jag blir utskälld, utfryst eller får höra en taskig kommentar. Visst jag kan bli både ledsen, arg och stött, men det går över. Det gör inte svackan i självförtroendet som jag får av att inte förstå.

Jag hoppas att de som känner mig vet om detta, och att de inte håller inne med åsikter om mig som jag faktiskt skulle kunna vända. Snälla! Var ärliga mot mig innan ni snackar om mig bakom min rygg eller får mig att känna mig lika liten och meningslös som en ärta.

"de" och "dem" - det eviga mysteriet...

Alltså jag tål verkligen inte när folk inte kan skilja på "de" och "dem", och placerar dem på helt fel ställen!
Jag vet, jag är språkpolis, och det kan vara väldigt jobbigt ibland... Men om man försöker läsa en text och verkligen försöker sätta sig in i det man läser, så tappar man koncentrationen så fort man stöter på ett felplacerat "de" eller "dem". Det riktigt tråkiga är att även om författaren är seriös och kanske verkligen brinner för det han/hon skriver, så tappar de trovärdighet så fort de vänder på "de" och "dem". Helt plötsigt får man en bild i huvudet av en person som inte koncentrerade sig i skolan, kanske t.o.m. är lite dum, och därför inte lärde sig skillnaden.
Just därför är det så jobbigt och tråkigt att stöta på folk som inte kan skilja på "de" och "dem". Man tappar lusten att läsa vad de har att säga.



Hittade en väldigt bra artikel med tips om hur DU kan lära dig skillnaden! Här kommer den:

Överallt på internet, i forum, undertexter bloggar och överallt annars där text förekommer används "de" och "dem" ofta åt helvete. Jag börjar bli trött på att läsa saker som "känner du de?" och "var är dem?", så här kommer två enkla tips för att hålla reda på när man ska använda "de", och när man ska använda "dem".


"They" och "them"
Kan du engelska så kan du antagligen skillnaden på "they" och "them", och kan du det så kan du tänka att "de" är "they", och "dem" är "them". Så, om du då är på väg att skriva "var är dem?", tänk då på engelska så hör du hur värdelöst det låter: "where are them?". Lätt som en plätt.


"Jag" och "mig"
Det andra knepet är att ersätta "de" med "jag" och "dem" med "mig". Hör själv:
"känner du jag?" = "känner du de?" = FEEEL
"känner du mig?" = "känner du dem?" = RÄTT


Så, nu vet du skillnaden på "de" och "dem". Och om du ändå inte fattar så använd "dom" istället.



Så! Det var allt jag hade att klaga på för den här gången! ;D

Shopping!

Idag var jag nere på stan och shoppade! Hade spanat in minst 3 grejer på Lindex hemsida som jag tänkte köpa, och så blev det! Även lite annat. Det är väldigt sällan jag köper kläder på Lindex, men nu hade de väldigt fina festkläder faktiskt.

     
1. Linne med rosor. Tog det svarta, det rosa var ganska genomskinligt. 2. Klänning. Tänkte ha den på lördag. 3. Klänning med bara ett axelband. Glider ner lite, men det duger i krig. 4. Kofta från H&M. Jävligt skön. Syns inte på kortet att det är hög krage.

Känner mig jävligt nöjd! Utöver dessa kläder köpte jag en liten handväska i mörklila läder, med vad jag kallar "portmonä-knäppning". Även matchande armband.
Köpte även en ny vardagsväska i brun läder på Åhléns. Behövdes verkligen. Det enda som är lite knepigt med den är att den glider för lätt av axeln... Kan komma att bli väldigt irriterande.
Men! Den stunden, den sorgen!

Just nu är jag i vilket fall som sagt väldigt nöjd och glad med mina inköp! Nu behöver jag inte köpa klänning på flera månader! Ooo, vad roligt det är att hitta grejer som passar!

Fy fan, vad snygg jag är!
Haha!

fler tester

Svara med bara ett ord:

Var är din mobiltelefon? Vardagsrumsbordet
Var är din (o-)äkta hälft? Borås
Ditt hår? Tråkigt
Din mamma? Rolig
Din pappa?  Kunnig
Syskon? Ett
Det bästa du vet? Slalom
Din dröm inatt? Konstig
Din dröm/ditt mål?  Bo utomlands
Rummet du är i? Kallt
Din hobby?  Filmskapande
Din skräck? Att glömmas
Var vill du vara om 6 år?  Irland
Var va du igår kväll? Villan
Vad är du inte? Smal
En sak du önskar dig? Pengar
Var du växte upp? Alingsås
Det sista du gjorde? Drack Aloe Vera
Dina kläder? Nya
Din TV? Träpanel
Ditt/dina husdjur? Inga
Dator? Två
Ditt humör? Just nu: ledsen
Saknar någon? Mamma
Din bil? Non-existent
Något du inte har på dig? Kort-kort
Favoritaffär? Espirit
Din sommar? Lugn
Älskar någon? Ja
Favoritfärg? Lila
När skrattade du senast? Igår
När grät du senast? Lördags


Listorna tagna från Idas blogg


Ditt namn: Ida Maria Helena Svensson
Är du snygg: Jävligt!
Födelseår: 1984
Ditt födelseställe: Borås BB
Hur tar du bort oönskad hårväxt: Noppar, rakar, vaxar och epilerar. Varierar.
Spelar du något instrument?: Klarinett och piano. Problemet är att jag aldrig håller mig till noterna, utan kör utantill, vilket resulterat i att jag inte kan hålla igång det för jag kan inte läsa de mer avancerade noterna ;)
Ligger Skåne i Sverige: Det tror jag.
Har du några danska släktingar: Inte vad jag vet.
Dina första tankar när du vaknar: Inte nuuuu!!
Är du hungrig: Börjar bli.
Vart befinner du dig just nu: Vid mitt skrivbord
Vart bor du: I Härnösand
Vad har du för t-shirtstorlek: S, men ingen tror på det.
Är du bra på: Film, att sy, presenter och heminredning (om man hade haft pengar)
Är du singel: Jadå.

Vad heter din morfar och mormor: Rolf och Karin
Vilket land kommer du ifrån: Sverige
Din mobiltelefon: Samsung. Funderar på en ny snart. Kanske en Omnia?
Låt just nu: "Something about the way you look tonight" - Elton John
CD i stereon nu: Stereo??
Antal timmar sömn inatt: 8
Vem är snyggast: Keanu Reeves
Vem vet mest om dig: Maria
Vem vet du mest om: Maria
Vad vill du ha just nu: Pengar, pengar, pengar
Snyggast i skåne: What? Är detta ett test för skåningar, eller?
Vem hatar du mest i hela jävla världen och vill bara ska dö en långsam,
utdragen och mycket plågsam död för att hon är så jävla ful och motbjudande
vidrig: Det står och väger mellan Carola och Pernilla Wahlgren...
Höger eller Vänsterhänt: Höger

Språk: Västgötska
Vilka sjukdomar har du: Inga, men alltid hotande är väl njurstenarna...
Ditt mål i livet: Att bo utomlands och gifta mig rikt (på kärlek) 
Sängdags: Typ 2-3
Fobier: Sjögräs, maneter... Djupt, mörkt vatten. Vem vet vad som finns där nere? :S
Känner du en snygg kille: Ja, gud ja!
Har du körkort: Jajje!!
Brukar du svara på kontaktannonser: Vem fan läser dom?
Åsikt om jultomten: Glädjespridare för barn. Dock lite överdrivet mångproducerad.
Äger du några vapen: Nä, men har försvarsspray som är godkänd.
Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja: Oj... Svår fråga.
Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig: Haha, Emil om det blev en pojke ;D
Pepsi eller Coca cola: Coca Cola, tack....
MacDonalds el. Burger King: Alltid Burger King

Mjölk I kaffet: Nä.
Svär du: Alldeles för mycket.
Sjunger du: Jo, det kan man väl tycka.
Duschar du dagligen: Det känns väl onödigt om man inte ska nånstans? Man ska inte duscha för mycket. Men varannan dag, ja.
Har du varit kär: Oj, många gånger.
Den starkaste du vet: Pappa. Han lyfter minst dubbelt så mycket som han väger.
Vill du gå högskola: Det gör jag. Fast universitet.
Vill du gifta dig: Ja, utomhus eller i en riktigt gammal stenkyrka.
Tycker du att du är attraktiv: Ja, det tycker jag.
Är du en hälsogeek: Innerst inne, ja, men det märks inte ;)
Kommer du överrens med dina föräldrar: Ja, efter några små "skrubbsår", så.
Vad vill du arbeta med när du blir stor: Oj, vet inte... Vi får se vad det blir.

Din hårfärg och frisyr: Uppklippt, skulderbladslångt, blont med mörka slingor.
Skorna du hade på dig idag: Har inte haft på mig några än.
Kläder du hade på dig idag: Än så länge mysbyxor och en t-shirt.
Favoritfärg på kläder: Svart, grönt, rött, brunt, grått... Det beror på vad det är.
Vilka kläder skulle du vilja ha just nu: Stuprörsjeans och en stor gosig stickad tröja med krage. Annars är jag nöjd med vad jag planerar att ha idag.
För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden:  Mellan 500-1500... Beror på om jag blir kär i nåt.
Skolväska just nu: Handväskan... måste köpa en ny... Kanske jag ska göra idag?
Har du rosa kamouflage-kläder: Haha, nej, tack gude gud!
Tatueringar du har: Ett hjärta i törnen mellan skulderbladen, en alv i midjan, en paradisfågel i tribalform på höger överarm med lila liljor och vita skogstjärnor runt omkring.
Piercingar du har: Fem i öronen. Hade i tungan.
Handväska eller liknande just nu: Jo, samma som ovannämnda...
Har du glasögon: Trodde det stod solglasögon! Hahaha! (bara roligt för de som läst mitt förra svar) Men ja, jag har glasögon, men jag använder dem inte allt för ofta.
Hur ser din plånbok ut: Svart skinn med blomma på i samma färg och material. Älskar den!!
Din perfekta Pizza: Bläääää. Men ska det vara nödvändigt får det gärna vara jalapeño på :)
Randigt, rutigt eller blommigt?: Rutigt.

Favoritårstid: Vinter/vår.
Favoritmat och dryck: Mammas kallops eller julskinka. Dryck får nog bli julmust, för det blir så bövelens gott när det bara finns en viss period om året.
Favoritdjur: Hund. Helst Irländs varghund, Berner senner (stavning?), Leonberger eller New Foundland.
Favoritparfym: Genom tiderna; Romance av Ralph Lauren. Just nu: Lovely av SJP.
Favorittv-program: Family Guy. Ingen tvekan.
Favoritämne i skolan: Engelska.
Favoritsysselsättning: Slappa med vänner, utan mål eller tanke.
Favoritbyxor: Mina kapri-träningsbyxor
Dagens låt: Inte igen.... För lång titel. Se ovan.
Favoritregissör: Det blir oavgjort mellan Spielberg och Tarantino...
Favoritartist/grupp: Queen, Rainbow, Bryan Adams, Mama Cass Elliot, Draughty, Phil Collins, Elton John... Massor.

Choklad el. vaniljglass: Choklad.
Gillar du när det åskar: JAG ÄLSKAR DET!!!
Hur mycket, hur ofta och vad dricker du: Mindre än förr, kanske varannan helg och öl eller sprit eller cider eller vin.
Vad är syftet för Nej: What? Fattar inte...
När ska du festa nästa gång: Sundsvalls kårhus på lördag.
Vad köpte du senast: Öhm... cigg?
Hur mycket pengar har du: Just nu; runt 10.000 kr... men jag ska shoppa idag, så man vet aldrig var det här slutar!
Hur svarar du i telefonen hemma: Hallå...
Hur svarar du i mobilen: Ja? Hej. Tja. Hallå eller! (med grov göteborska).
Vem ringde du senast: Mamma

Chockerande!

Alltså, fy fan, vad arg jag blev nu! Tittade precis på "500 kilos pappan" på tv4, där de bl.a. följde en man på ca 460 kilo, som blivit morfar strax innan sin gastric bypass operation. När de sedan visar film på hans familj, ser man en tjej sitta med bebisen i knät. Det riktigt chockerande är att hon sitter och trycker in en HAMBURGARE i käften på ungen!! Och sen ger hon barnet en pommes frites att tugga på! Vad i helvete är det för fel på människan?! Man matar väl inte en 4 månaders bebis med skräpmat?
Fy fan alltså. Är det konstigt att mannen ser ut som han gör, om han inte kan lära sina barn vett nog att ta hand om deras egna små? När det gäller barn och ungdomar som är överviktiga, så finns det ingen annan att skylla än deras föräldrar. Det är de som sätter maten på bordet. Det är de som styr vad ungarna stoppar i sig. Inte barnen själva.

Nä, det var det vidrigaste jag har sett på länge.

Det närmar sig med stormsteg...

...det där vi kallar jul... Herregud, jag hinner inte med! Det känns som det är en evighet tills jag ska åka hem, men det är ju bara 3 veckor kvar! Och jag har massor att fixa innan dess! Jag måste köpa grunden till några julklappar (kan inte förklara mer ingående här), fixa med fördjupningsarbetet i bilden, ordna med det praktiska inför hemresan... Det skulle dessutom vara skönt att kunna göra klart nästan hela nästa portfolio innan jag åker hem, så kan man slappna av med det.
Hur ska jag hinna? Jag måste nog helt enkelt ta tillvara på varje dag som går nu...


Idag var en kort dag i skolan, 8-12. Skönt! Det är också väldigt skönt att veta att vi bara har EN innevecka kvar nu, sen behöver jag inte träffa de utav mina klasskamrater som är såååå dumma i huvudet. Vissa kommer jag däremot jättebra överens med (Ida inkluderad ;D), och de kommer jag kanske inte sakna direkt, men de är ljusglimtarna på inneveckorna.

Kommer knappt ihåg vad vi gjorde idag... Känns inte som nåt vettigt alls, men en utav grejerna ska dokumenteras i portfolion, så det är väl bäst att jag försöker komma ihåg just den.


Sen har jag bara slappat resten av dagen. Somnade vid 17 och vaknade först vid 20 (hade ställt klockan på halv sju). Det var ju lite dumt, för Ida och jag tänkte eventuellt spendera kvällen hos Anna, men jag orkade verkligen inte. Hur kan något som ska vara utvilande vara så fullkomligt uttröttande?
Tror iofs att jag har en förkylning på gång och jag har inte sovit ordentligt på hela veckan, så det var väl dags att det kollapsade nu...

Sen var jag nere en sväng hos Sandra på OKQ8 och köpte cigg, julmust och grillchips. Beväpnad med detta och min stickning, gick jag upp till Lisette's lägenhet för att hålla hennes katt lite sällskap. Liz är bortrest den här helgen och katten mår inte så bra av att vara ensam för länge, så jag satt där och tittade på film, med en galet glad katt i knät. Jättesöt!

Nu tänkte jag väl sjunka ner i duntäcket och titta på ytterligare en film och smutta på lite varm choklad... Vi får se hur lång tid det tar innan jag somnar inatt, men som det känns nu kommer det nog inte bli några problem.

Imorgon blir det plugg för hela slanten! Kanske hittar på nåt med tjejerna fram på dagen? Det hade ju varit oerhört trevligt ;)

Vi får se!

mer om mig

någon som förstår dej: Maria
någon som du saknar: alla där hemma
någon som du längtar efter: mamma och syrran
någon som du hatar: Malin (ingen i Härnösand vet vem det är)

vem kramade dej senast: Pippi
vem pussade dej senast: Micke
vem ringde dej senast: Maria
vem ringde du senast: Nordea saldotjänst (om inte det räknas så var det väl Maria det också)
vem var hemma hos dej senast: Sandra S och Elin
vem var du hemma hos senast: Liz

har du några kärleksproblem: Räknas det som ett problem om man inte är kär?
har du ätit nått idag: Ja, en banan, en leverpastejfralla, en drickyoughurt och pasta med pesto och parmaskinka.
har du pratat med någon idag: Herregud ja.
har du gråtit idag: Nej
har du skrattat idag: Jajje!

jag:
är singel: Ja
saknar någon just nu: Har jag inte redan svarat på det?
är rädd för att bli övergiven: Har aldrig reflekterat över detta, men det är jag nog.
Jag svär ofta: Oh ja, skäms ibland när jag hör hur jag låter.
sjunger i duschen: Nä, faktiskt inte...
skulle kunna ha pyjamas på mig på jobbet: Haha, ja jo, men jag vet inte om det skulle gå omärkt förbi...
är kär i kärleken: På nåt sätt lyckas jag alltid med det, ja.
skrattar åt mina egna skämt: Hela tiden. Gud, vad pinsam jag är.
vill ha barn: Jo, nån gång så...
skulle göra plastikoperation om det var ofarligt och gratis: Ja, det tror jag.
har du:glasögon/linser: Ja, i skolan, bakom ratten, vid datorn och framför tv:n.
piercingar: Har bara kvar de 5 jag har i öronen.
jobb: Nä, plugg.
har du syskon: Ja, en syster + 2 plastsystrar
har du för många vänner: Kan man ha för många?
rymt hemifrån: Nä, det kan jag inte minnas.
färgat håret: Ja gud, ja! Vet inte vad min naturliga färg är nu. Har inte sett den på snart 10 år.
har du bra självförtroende: Ibland, det beror på humör och dagsform.
sagt "jag älskar dig" till någon: Jo, men jag menade det nog inte riktigt... förutom till familjen då.
varit kär: Ja.
dumpat någon: Ja.
gjort något olagligt: Ja.
somnat i skolan: Ja.
brutit ett ben: Nej.
gjort något som jag lovat mig själv att inte göra: Ja.
smugit ut utan lov: Nej.
ljugit om var jag är för mina föräldrar: Usch ja. Tänk om något hade hänt.
en hemlighet som ingen vet: Nej, jag har inga riktigt riktiga hemligheter. Maria vet allt.
varit på en blind date: Nej.
sovit en hel dag: Ja, vid feber och bakfylla.
somnat gråtande: Nej, det tror jag inte.
brukar du titta dej själv i spegeln: Vem hade kunnat leva utan att göra det?
ha ångest: Jo.
drömma mardrömmar: Inte ofta alls... Mest bara konstigt, och på senaste har jag börjat minnas det mesta jag drömt.
klä dig i svart: Självklart, men inte helsvart.
hata folk: Inte vanligtvis, nej. Störa mig på, visst, men det krävs mycket för att man ska hatas av mig.
sista personen som sov i din säng: Jag själv?
lita på folk: Här snackar vi blåögd!

Senaste personen som
fick dig att gråta: Det minns jag inte.
du delade en dricka med: Det minns jag inte heller...
du fick sms från: Liz.

förresten

Det hade varit kul att få veta vilka som läser min blogg. Så ni som känner er utpekade kan väl lämna ett par ord så jag får se?

Tack!

en dag, ett liv

Har precis kommit hem från träningen och darrar lite i musklerna fortfarande. Idag lade jag på mer vikt och det kändes verkligen... vet inte om jag överdrev lite med att gå från 2 till 6 kilo på biceps, men det kan jag leva med. Det sträckte dock lite obehagligt i underarmarna för att jag fick krama så hårt om stången för att inte tappa den. Tror jag tar 4 kilo nästa gång.
Jag är ganska säker på att det kommer kännas imorgon, och det ska bli skönt. Hör ni att jag ojjar mig, så är det inte klagan, utan "yes! Vad gött det sträcker!"  ;)

Det känns bra att ha kommit igång igen. Det var så längesen jag satsade helhjärtat på träningen, så jag känner mig riktigt duktig nu! Bara jag lyckas hålla det uppe med stavgång hemma över jul, så ska nog detta fixa sig bra.
Har bara vart lite dålig med viktklubb på senaste, men det kan jag alltid sparka igång igen.


(Fanfanfanfanfanfanfanfanfanfan! Här hade jag skrivit om vad vi gjorde i skolan idag, men nu är jag så förbannad på att det försvann att jag skiter i det här)

I skolan

Nu sitter jag i Origo och väntar på att klockan ska bli 12. Då ska jag träffa Pippi och äta lunch med henne här på biblan. Idag, liksom igår, kom jag lite sent till skolan. Har gått och lagt mig alldeles för sent de senaste nätterna. Ikväll ska ljuset vara släckt runt 22 redan! Och jag har gjort misstaget att sova en stund på kvällen både igår och i måndags, så då är det väl klart att man inte är trött när man egentligen ska vara det... Nu får det vara slut!

Nu kom Pippi hit så nu ska vi gå och käka!


Vi ses!


Mår inte bra alls

Usch, min mage är inte glad på mig nu... Jag har idag druckit för mycket kaffe, inte ätit någon ordentlig mat och sovit alldeles för lite. Det känns som att jag ska spy vilken sekund som helst. Inge bra alls.

Till råga på allt hade jag fått en betalningspåminnelse i brevlådan idag. Har tydligen missat att betala tågbiljetterna hem, vilket jag inte kan förstå. Jag hade precis för mig att jag skrivit in den fakturan. Men nu är det fixat. Ringde precis till inkasson och berättade att pengarna kommer imorgon. Har lärt mig att det måste man nästan göra, så att de har en anteckning på att man inte skiter i det. Så nu blev biljetterna 50 kr dyrare... Ingen fara, men känns ändå lite surt.

När jag ändå var inne på min internetbank, räknade jag för intressets skull ihop vad jag ungefär lagt ut på cigg i oktober. Då räknade jag bara de självklara siffrorna, som t.ex. 47 eller 94 kr på OKQ8, och de tillfällen jag vet med mig att jag köpt ett paket.
Jag måste sluta röka på allvar. I oktober lade jag ut minst 705 kr på dessa angenäma, men ack så fruktansvärt onödiga cancerpinnar. På ett år blir det alltså minst 8460 kr! Det är ju för fan en utlandsresa på över en vecka!
Jag måste sluta.


Nu ska jag se om jag kan få i mig lite mat, sen blir det vila framför tv:n.

Gäster från Boden

Igår kväll kom Sandra och Elin (hennes fruga) hit från Boden! Det första vi gjorde var att äta mat, thai-gryta, som jag hade förberett. Sen tittade vi på Hairspray och hade matkoma. Vi funderade ett tag på om vi skulle gå ner på Bittens en sväng, men det blev så sent och vi var trötta, så det får bli en annan gång. Vi sparade vår energi till ikväll.

För ikväll är det Casino le Ville på Villan. H-lands arrangerar casinokväll (utan riktiga pengar såklart) med rollspel i 30-tals-tema. Hur kul som helst! De gjorde det förra året med, och den kvällen blev en succé och var väldigt trevlig. Enda skillnaden iår är att man redan från början fått välja om man vill ha en stor, mellan eller liten roll i rollspelet, vilket man kan likna vid ett Cluedo-mysterium. Sen har de satt upp bord med Black Jack och poker. Hur kul som helst! Ser verkligen fram emot detta! Det är så kul att få klä upp sig, särskilt till ett sånt här tema.

Nu ska vi strax käka frukost här, tjejorna och jag, sen blir det göra-sig-vacker för hela slanten. Jag ska vara på Rosenbäcken kl.16, medans Sandra och Elin ska vara på Villan kl. 13 (!!) för att göra iordning. Skönt för min del att inte behöva stressa...
Det ska dock bli spännande att se om mitt hår vill sammarbeta idag, som det inte ville förra gången jag försökte mig på mina små skumgummirullar...


Men vi ses ikväll, alla glada! Hoppas det blir en lika rolig kväll som sist!

äntligen fredag!

Det snöade igår. Helt sinnessjukt att vinter är här redan... Det har gått så jävulskt fort!

I vilket fall så gick det bra att plugga igår. Vi satt i bildsalen och ritade och ritade. Sandra kom förbi en sväng, liksom Stefan och Helen lite senare. Vid halv 4 gick jag hem för att svida om till träningskläder, och pallrade mig ner till Body Pumpen. Det var väldigt skönt igår. Inte för tufft och inte för lätt. Perfekt.

När jag kommit hem och duschat och ätit, var det nästan direkt iväg till Origo, för att träffa Stefan och Ida igen. Vi hade bestämt att vi skulle ha en plugg-natt igen, för att få nåt gjort. Vi kanske inte skulle sitta lika länge som sist, men är man ändå uppe till 2-3 på natten (som jag och Ida), så varför inte utnyttja tiden till att plugga?
Jag hängde med till 3. Sen gick jag hem och la mig. Det var en bra pluggning! Jag blev klar med en uppgift. Nu har jag bara en kvar, lite färgläggning på en annan och att läsa i en bok tills på måndag. Det ska jag väl ändå hinna?!


Nu ska jag käka lite frulle, och dra mig ner till affären sen. Ska laga mat senare ikväll tills Sandra och hennes fruga kommer hit :)

Vi ses och hörs!

bra dag!

Idag har varit nere på stan och inhandlat diverse rekvisita till Casino le Ville på lördag! Det mesta hade jag redan hemma, men sådana där smådetaljer som flytande eyeliner saknades. Nu är det fixat!
Detta kommer bli så bra!
Stötte även på Tor och Stenmark på Röda Korset och Amnestyboden, ute på samma uppdrag som jag. De verkar också ha hittat det mesta de behöver.

Sen köpte jag även garn till en mössa jag ska sticka i julklapp/välkomstpresent till mitt lilla plastsysterbarn som kommer till världen runt nyår! Hur mysigt garn som helst, i gräddvitt för att vara könsneutralt. Om det räcker kanske det blir ett par små sockar också :)
Sen har jag även ett annat stickningsprojekt på gång som jag tänkte pilla med över jul, om jag får tid över mellan pluggandet. Tänkte göra en axelvärmare med hög, löst sittande krage. Har hittat två mönster som jag tänkte kombinera för att få precis den modellen jag vill ha. Visste dock inte riktigt hur mycket garn som kommer gå åt, så jag köpte inget idag, men Hemslöjdsboden hade ett jättefint rostbrunt lovikkagarn som är väldigt lockande. Dock bara 60m för 100g, 60kr. Liiite dyrt, kanske, men vi får se! Jag kanske hittar nåt billigare nån annanstans!


Nu ska jag käka och fortsätta på min parafras så den blir klar ikväll. Ska träffa Ida i bildsalen imorgon förmiddag och börja på reklam-uppgiften. Den verkar rolig, men ganska svår....

Vi ses och hörs!

people from the past...

Nu kanske jag kommer låta som en Ida ni inte känner, eller kanske inte har träffat än, men jag kan inte låta bli att tycka och känna som jag gör.

Satt precis och tittade igenom en bilddagbok tillhörande en gammal klasskamrat från högstadiet. På den tiden var hon en av de "coola" tjejerna, som var snygg och smal och tog utrymme. Jag har inte träffat henne sen vi gick ut 9:an och jag hade inte kännt igen henne för ett par år sedan.
Grejen är att hon har gått igenom en period av depressioner, alkoholmissbruk och självskadande i form av att hon skurit sig i armarna hela vägen upp till axlarna. Hon blev även emo vid 20-21 års ålder (vem blir det efter 16?) och hade piercingar i ansiktet.
Nu verkar hon ha lämnat det stadiet och "blivit vuxen", och tydligen slutat med medicineringen också (det var en låååång lista piller).
Jag såg henne på Ica hemma i Alingsås i somras och hon undvek mig, precis som jag undvek henne. MEN! Hon har gått upp väldigt mycket i vikt och fått världens arsle... Jag kunde inte sluta stirra på henne!
Och jag skäms lite för att säga det, men jag skrattade faktiskt åt henne inombords. Jag kan inte hjälpa att jag tycker det är lite rätt åt henne. Hon var en av dem som skrattade i skolan när något sa något elakt om mig. Hon var en av dem som tyckte de var så jävla viktiga och hade näsan i vädret. Jag vet inte vilket ord som passar bäst, men "hämnd" är det enda jag kan komma på för att beskriva vad jag känner.
Nu vet jag ju att vem som helst kan må dåligt - jag kanske också behöver börja med antidepressiva nån gång. Man är inte en sämre människa för det.
Men på nåt sätt så känner jag mig så jävla mycket starkare än hon. Hon började på toppen och föll ner i botten. Jag började i botten och klättrade stadigt uppåt. Jag kan inte hjälpa att jag höjer näsan i skyn när jag ser henne. Så är det bara.


Det var bara det jag ville säga.
God natt, gott folk!

Ett till test

100 saker om mig...


1. Fullständigt namn: Ida Maria Helena Svensson
2. Ålder: 24
3. Vart bor du: Härnösand
4. Bor tillsammans med: Ingen
5. Husdjur: Silverfiskar?
6. Färg på ditt hus/lägenhet: Tror det är typ orange... kanske ockra?
7. När är du född: 18 september 1984
8. Klass:
Lärarutbildning, engelska. Bild för tillfället
9. Vilket år tog du studenten: -03
10. Något jobb: Näpp
11. När ska du sova ikväll: Vet inte. Kanske runt 01?
13. Duschat idag: Njae, tar det efter Body Pumpen ikväll.
14. Kramat någon idag: Täcket.
15. Pussat någon idag: Nej.
16. Vad har du ätit idag: Inget än.
17. Dagens kläder: Svarta pirat-träningsbyxor, nån t-shirt, benvärmare. Ska ju iväg och pumpa strax ;)
18. Dagens smink: Inget. Finns det någon idé när man ska svettas?
19. Dagens sötnos: Pappa. (fars dag)
20. Dagens roligaste: Har inte hänt så mycket än.
21. Har du många vänner: Nja, ett par nära, några fler "övriga"
22. Hur många har du kysst: Hur ska jag kunna komma ihåg det?
23. Vem kramade du senast: Sandra S
24. Föredrar du tjejer eller killar? Killar
25. Hur många har varit otrogna med dig: Två. En var gift.
27. Har du pojk-/flickvän: Näpp.
28. Vem pratade du i telefon med senast: Maria
29. Vem fick du senast sms ifrån: Syrran

FAVORIT
31. Film: Alltid Independence Day!
32. Låt: Oj, mååååånga.
33. Mat: Mammas kallops
34. Dryck: Starbucks vanilj-latte
35. Färg: Lila och grön
37. Stad: Finns många, men jag gillar storstäder
38. Land: Irland
39. Ämne i skolan: Engelska
40. År: Vilken fråga....

SENASTE
41. Personen du tänkte på: Syrran
42. Personen du kysste: Ska jag komma ihåg vad han hette?
43. Gången du: Huh?
44. Gången du grät: Oj....i torsdags? Till film...
45. Pizzan du åt: Vet inte, var så längesen.
46. Gången du var i Göteborg: I somras, allra senaste var nog när jag svirade runt med svågerns brorsa i slutet på augusti... Jävligt rolig kväll/natt!
47. Gången du var i Stockholm: I somras, på centralen, på väg hem.

48. Gången du var full: Förra lördagen
49. Gången du var på konsert: I juli. Iron Maiden på Ullevi.
50. Personen som såg dig gråta: Såg Lisette när jag grät till filmen?

ANTINGEN ELLER

51. Svart eller vitt: Svart
52. Hund eller katt: Hund
53. Ute och festa eller hemma och mysa: Hemma och mysa.
54. Tvspel eller Dataspel: Tv-spel. Mario Cart, Singstar, dansmatta och Buzz!
55. Singel eller upptagen: Singel, då får man göra vad man vill, med vem man vill (nästan).
57. Lunarstorm, Helgon eller Playahead: Har varit både Lunarstorm och Helgon-medlem, men det var lääääängesen.
58. Ragga eller bli uppraggad: Bli uppraggad.
59. Big Brother eller Paradise hotel: Ingetdera
60. Svart hår eller blont: Blont
61. Blåa ögon eller bruna: Blåa
62. Choklad eller lakrits: Lakrits.
63. Göteborg eller Stockholm: Göteborg
64. Höger eller vänsterhänt: Höger
65. Coca Cola eller Fanta: Varierar med Fanta när jag inte tar Cola.
66. Pizza eller kebab: Kebab
67. Randigt eller Prickigt: Prickigt.
68. Älska eller älskas: Älskas
69. Leva eller dö: Leva

ANTAL

70. personer du älskar: Oj... 5-6?
71. Personer du hatar: Ett par stycken
72. Pesoner som sagt, jag älskar dig: Räknas familjen och vännerna? Annars en person.
73. Personer du hånglat med inom en 24 timmars period: Vadå, ska man föra anteckningar??
74. Glassar du ätit på en dag: Vet inte.
75. Festivaler du ska på detta år: Inga.
76. Gånger du haft minnesluckor på: Huh?
77. Gånger du har slagits: 3 eller 4...
78. Personer du saknar just nu: Alla hemma i Alingsås/Göteborg/Borås!
79. Gånger ditt hjärta brustit: Jag har inte gett bort mitt hjärta helt och hållet än, så inga (hittills).

VEM

80. Vill du kyssa nu: Jadu! Det kan du fundera på ;)
81. Ska du träffa imorgon: Kanske Ida, gubbarna på vaktmästeriet, sen Ann och Janet (lärarna), sen Tor, Stefan och Helen på valberedningsmöte.
82. Sjöng du senast för: Ida, när vi pluggade i torsdags.
83. Hade du senaste en msn konversation med: Pippi
84. Spelade du tv-spel med senast: Syrran, svågern och svågerns bror.
85. Vill du ta med på en romantisk resa just nu: min Maria. Har ingen annan att ta med...
86. Vill kasta en sten i huvudet på: Alla som är självupptagna.
87. Förtjänar att dö: Släpp ut alla pedofiler i skogen, så får vi jaga dem med gevär och hagelbössor!
89. Ville du sova jämte inatt: Nån med kroppsvärme.


VAD
90. Gör dig glad: Uppmuntrande ord.
93. Önskar du att du slapp göra: Allt som är jobbigt.
94. Vill du ha nu: En förmögenhet.
95. Önskar du dig i födelsedagspresent: En Mini-Cooper, cabriolet. (skulle aldrig hända, men drömma får man!)
96. Längtar du till: Julen!
97. Tycker du om dina betyg: De duger...
98. Ångrar du i ditt liv: Att jag lyssnat för mycket på folk som vill mig illa.
99. Är det bästa som hänt dig: Att jag lärt barn läsa.
100. Hur mycket är klockan: 14.04


fredag!

Igår satt jag och Ida en stund på Origo och pluggade. Då skrev jag äntligen klart HELA min portfolio!!
Så var jag nere idag och skrev ut det sista... trodde jag... När jag sitter och ska sortera ihop allt i pärmen, så upptäcker jag att jag har glömt att skriva ut 3 av uppgifterna. Och eftersom lärarna redan sett mig och jag sagt att den var klar nu, så kändes det jävligt onödigt.
Jag fick dock lämna pärmen hos dem tills på måndag, utan att officiellt lämna in den, så sätter jag in resten när jag kommer dit då. Det känns iaf skönt att jag har skrivit klart allting, och att det bara är små-fix som saknas nu. Nu kan jag pusta ut...

Ska börja läsa på det nya nu imorgon tänkte jag, efter en sväng ner på stan för att köpa ytterligare 10 plastfickor till, ett ritblock och lite blyertspennor i olika hårdhetsgrader. Kanske blir lite färg också till mina framtida projekt, men vi får se vad det kostar. Det är ju inte direkt så att man har mycket att röra sig med nu.


Igår var jag även uppe hos Liz och tittade på Sex and the City, för hon hade inte sett den än. Det var mycket mysigt! Gosigare katt, än den hon är tillfällig matte för, får man ju leta efter :)  Håller på och buffar på en hela tiden för att den vill kela. Underbart! Saknar syrrans katter ibland.
Men snart, snart får jag träffa dem igen! Åker hem för jul den 16:e december. Känns lagom med en vecka innan, så hinner man träffa lite kompisar och så också. Vet dock inte var eller hur jag ska fira nyår än. So far ser det ut att bli i Göteborg, i syrran's lägenhet, kanske ute på krogen... Vi får se vad Maria vill och om syrran ska bort nånstans, eller om jag kan fira med henne och sambon. Jag gillar att vara ute i god tid med sånt, om man kanske vill boka bord nånstans eller så. Det går jävligt fort nu det sista.


Upptäckte idag också att jag måste börja bli klar med min mössa snart. Det är ju fan kallt ute nu! På riktigt! Får sticka järnet när jag har tid. Tror dock att jag måste ändra lite på mönstret, eftersom jag använder ett tunnare garn än det som står. Tänk om mössan blir för liten, liksom... Pinsamt!


Nu ska jag titta på några Most Haunted-avsnitt innan det blir nana sängen.
Tog en skållhet dusch nyss, för jag kände mig lite frusen. Det var underbart! Finns det något skönare?

Vi hörs och ses!

Härmar Ida lite... ;)

Har inget speciellt att skriva just nu, så jag härmar Ida lite med hennes senaste lista:


(x) Mascara över 100 kr
(x) En plattång
(x) En locktång
(x) Designparfym
(x) Foundation över 200 kr
( ) Ögonfransböjare
(x) Olika borttagningsmedel
(x) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
(x) Läppglans över 100 kr
(x) Hårinpackning
(x) Bodybutter
(x) Bodylotion
(x) Parfym över 300 kr

Summa = 12

Du ...
( ) Använder locktång/plattång varje dag
(x) Använder foundation varje dag
( ) Använder mascara varje dag
( ) Använder kajal varje dag
( ) Använder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
( ) Använder bodylotion varje dag
( ) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
(x) Använder hårspray varje dag
( ) Tränar på gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad

Summa = 2
 
Du har...
(x) Tonat håret
(x) Färgat håret
(x) Hårförlängning (förut)
(x) Piercat dig
(x) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen

Summa = 6

Totalt: 20

0-10 Den naturliga naturligaste tjejen.
10-15 Konstgjord behandlad blomma.
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.  alt.
20- 25 Du är en fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast.


Haha, I don't think sooo....

problemet löst!

Blomman var från Pippi (den lilla fågeln) :)

Tack så mycket, gumman! Du är så söt!


nähä??....

Okej, blomman var inte från mamma.... Men vem är det som skickat den då?? Det är väl inte du, Sandrish, eftersom du kommenterade på det senaste inlägget? Kan det vara syrran?
Hmmm, nu fick jag huvudbry... 

min mamma är så söt

Jag fick precis en blomma hemskickad från min kära mor. På kortet står det: "En liten fågel kvittrar om att du är bäst".
Älskar min mamma! Hon gör mig glad :)

händelserik vecka

Okej, nu har jag varit dålig på att uppdatera igen... Det blir så ibland. Jag får lite blogg-torka. Man kanske inte har så mycket spännande att säga eller berätta om.

Men nu kan jag ju berätta att Lilla (Sandrish) var i Härnösand från tisdag till igår, måndag! Hon sov här hos mig, och vi hade väldigt mysigt. Inte för att vi hann sitta hemma så mycket, för det var Halloween, vinprovning med nationerna och typ Höst3 (?) också. Alla på tre dagar i rad. Jösses, det var tufft där ett tag! Blev nog inte riktigt nykter förens igår kväll nån gång.
Men det var som sagt mycket roligt att ha Sandra här, och hon har sagt att hon skulle kunna hora för att komma hit om 2 veckor, på Casino le Ville, så henne ser vi nog då igen :)


Annars har jag inte så mycket att berätta om. Var och tränade idag med Liz på Spegeln. När vi varit där en stund kom jag ihåg varför jag tycker det är så tråkigt med gym. Det händer ju ingenting!! Man går där från maskin till maskin, och gör sina reps.... Fy fan, vad tråkigt... Nä! Tacka vet jag Body Pump! Där snackar vi rolig träning :D
Det ska vi på förresten på söndag, och kanske torsdag. Här börjas det på allvar!


Nu ska jag käka. Ris och kokta morötter med min himmelskt goda vitlöksdressing på. Sandra och Ida kommer lite senare ikväll. Vi ska ha lite tjejkväll med chick-flick-filmer och lite snacks. Det ska bli skönt att bara slappa.



'til next time!

RSS 2.0