Sjukling

Förr i tiden tyckte jag att det var ganska skönt att vara sjuk, vilket låter helt sjukt, jag vet. Den där lite uppstoppade känslan i huvudet, lite groggy, lite tycka synd om sig själv... En gång för längesen bad jag till och med en kompis smitta mig när hon var förkyld.
Men jag är inte säker på att jag gillar det så mycket längre. Just nu mår jag mest bara illa, orkar inte göra nånting, har ont i varenda led i kroppen... Det kanske blir värre att vara sjuk när man blir äldre?
Iofs var det ett bra tag sen jag var sjuk senast, så det var väl bara en tidsfråga. Jag är ganska tacksam däremot att det inte slog till före igår, med tanke på framträdandet i förr-går. Det hade inte varit kul att behöva svika tjejerna då.

Nu undrar jag bara hur det ska gå imorgon, på Valborgsfesten på Rosenbäcken. Kommer jag bli helt as-plakat på en cider, eller kommer jag bara bli sjukare? Jag vet ju att mycket energi går åt till att förbränna alkohol, så jag kanske blir dödssjuk om jag inte passar mig...
Vill ju inte gärna vara sängbunden innan tentorna nästa vecka.
Jag får ta det försiktigt helt enkelt...känna mig för. Jag har iaf proppat i mig diverse mediciner idag. Echinacea, Sinova, Noskapin och Bisolvon. Vi får se hur det går.

Nu ska jag iaf äntligen äta lite pasta, eftersom jag inte ätit nåt hittills idag... Har inte orkat gå upp ur sängen.

Och jag ska försöka att inte hosta på nån imorgon!
Vi ses!

Soliga Härnösand

Nu har det varit strålande väder jag vet inte hur länge och det är underbart! De två senaste dagarna har iofs varit lite lätt mulna, men det är fortfarande skön temperatur. I onsdags låg vi ett gäng (Liz, Sandra, Fraj, Stefan och Micke) på O-husets tak och solade en hel eftermiddag. Hur skönt som helst.

I fredags var det fest på Rosenbäcken. Mycket trevligt. Och för mig var det mycket blött. Alkoholen slog lite hårdare än jag hade räknat med. Men med tanke på att jag kunde sova ut på morgonen först nu i lördags morse, så kanske det berodde på att jag var väldigt trött. Det var ett par veckor sen som jag inte ställde klockan ganska tidigt, för jag har haft nåt att göra varje dag hittills.

Sen igår var jag och kollade på film hos Daniel och Jenny. Det var mysigt! Dom hade skaffat två råttor. Det har blivit något av ett trenddjur, typ... och jag bara väntar på den dag som det kommer ske en olycka, när man insisterar på att bära med sig de stackars satarna precis överallt... Vet ju bara hur det gick med min syrras kanariefågel som hon hade när hon var liten och som var väldigt tam. En dag satt fågeln-stackarn på sängen, syrran kastade sig därpå utan att se honom och *knak*, så fanns inte Putte mer. Usch...


I alla fall... Film var det, ja. Vi såg på den nya Beowulf som jag velat se sen den kom på bio. Den var väldigt bra, faktiskt. Tyckte det skulle bli intressant och se hur dom fick storyn att flyta. Det lyckades dom ganska bra med, bara det att dom hade tagit sig väääldigt stora friheter, förmodligen för att just få det att flyta på bra. Tänker inte sitta här och räkna upp allt som diffade, utan jag rekommenderar att man läser sagan! Helst ska man nog, som jag, börja med den som är skriven av Robert Nye (översatt av Birgitta Gahrton), för det står i flytande berättelse. Sen kan man gå vidare till att läsa den på vers, som den egentligen är menad.
Ska ju skriva min B-uppsats i svenska om just Beowulf (som betyder "bijägaren") och jämföra orginalet på Anglo-Saxiska med fornnordiska och leta likheter/olikheter. Mer om det nån annan gång.

Nu ska jag börja göra mig klar inför eftermiddagen/kvällen, för då ska vi i Härnösound sjunga på Technichus! Nu får vi äntligen visa vad vi kan :)
Det dumma är bara att det är bara folk som är nyinflyttade och inbjudna som får komma och lyssna. Lite tråkigt.
Men det blir roligt ändå!

Nu ska jag dricka thé och ta det lite lugnt.
Vi ses!


Solsken och sockerkakor

Vilket underbart väder vi har!! Strålande sol i hela två dagar nu (om man inte räknar förmiddagarna de två dagarna innan)! Nu kanske våren äntligen är på väg på riktigt! Ååh, vad jag längtar till sommaren... Då ska jag festa, ligga och slappa i solen, åka ut till öarna, gå på Iron Maiden och bara ha det underbart!
Fick förresten besked om sommarjobbet igår. I år ska jag bara jobba i 5 veckor. 7 juli till 15 augusti. Det går fort som faen!

Håller som bäst på och läser dom där ungdomsböckerna nu... Danska och nynorsk var väl helt okej, men bara fan vet hur bokmål egentligen skrivs... Man ska t.ex. visa på skillnader mellan svenska och bokmål... Jo, tack. Kollar man på stavningen och ordförrådet är det rena kinesiskan. Det är akkurat bokmål som låter så där kämpe-morsomt som bara norska kan göra, medan nynorsk låter som svenska, med en lätt brytning bara. (Senare ändring: Man kan egentligen inte höra skillnad på bokmål och nynorsk, eftersom dessa bara är skriftspråksnormer. Däremot hörs det skillnad på ord som "ikke", "ikkje" på nynorsk, då k-ljudet mjukas upp och blir ett sh-ljud)
Danska vill jag mer än gärna lära mig, men det kräver en lååångsam introduktion för att man ska hänga med. Efter ett tag har man vant sig att lyssna och förstå, bara man undviker textning helt och hållet. Annars är man där och sneglar i alla fall.
Kul är det i vilket fall!

Här (i min bostad) luktar det för övrigt helt underbart just nu! Har precis tagit ut en sockerkaka ur ugnen som står och väntar på stjälpning. Kände helt enkelt för att baka, så då gjorde jag det! Enda grejen är att i brist på både ströbröd och kokos (orka gå ner på Ica och köpa), så provade jag att bröa med pärlsocker istället. Den som lever får se hur nu detta gick...


Imorgon ska jag ner och måla i spexförrådet! Det ska bli skojsigt! Att måla är bra terapi, märkte jag förra gången. Jätteskönt att få kladda och experimentera med färger och skiftningar!


Nu blir det snart till att smaka av kakan :D
Vi ses!

Det börjar ljusna

Den närmaste framtiden ser lite ljusare ut nu än den gjorde för några veckor sen. Samtidigt som det blir ljust senare och senare om dagarna, så kommer det även börja ljusna i min plånbok snart, som tidigare nämnt. På måndag får jag äntligen lite pengar från CSN, dock långt ifrån hela bidraget. Men bara själva grejen, att äntligen få pengar som jag själv "tjänat", istället för att få från mamma, känns jävligt skönt!

Idag har jag kännt mig duktig, dessutom! Efter frukosten drog jag fram damsugaren och började skaka mattor, damsuga och torka golven. Sen gav jag mig på disken (är ännu inte lika dålig på att diska undan som i andra lägenheten) och toaletten. Inte för att det har hunnit bli sååå skitit sen jag kom hit för två veckor sen, men jag ska försöka hålla undan dammet bättre här än förut. Basic-städning varannan vecka, och grovstädning kanske en gång var fjärde-femte vecka. Låter toppen tycker jag!

Efter en lätt lunch, bestående av salami-mackor och vanilj-yoghurt, gick jag ner på ICA och handlade lite mat. Det enda som är lite negativt just nu är väl möjligtvis att jag inte har nån fantasi vad gäller mat längre. Har ingen aning om vad jag ska äta från dag till dag, och är sällan sugen på nåt speciellt.
Ikväll blir det iaf sån där fryst fiskgratäng med spenatsås (på förpackningen står det för övrigt "Fisk gratäng", precis som Jens påpekade att det stod "Boston gurka" på en burk igår när vi donade med spexet... särstavningen har inga gränser).

Ja, det glömde jag! På tal om spexet, så höll vi som sagt på och fixade igår som blivit tradition att göra nu på fredagar. Jag satt nere i källaren under bildsalen (drejsalen närmare bestämt) med Jens, Fraj och Tor. Jag tror inte jag har haft så roligt som vi hade på väldigt länge! Vi hackade på varandra, citaten haglade och jag har nog aldrig skrattat så mycket under en hel eftermiddag förut. Det går inte att beskriva, you had to be there ;D
Undrar just om det kan ha vart nåt i limmet...


Aja, nu ska jag börja med käket.
Vi ses!


                                                                               image67


Pluggvecka framför mig

Japp, så är det! Jag har över en vecka av totalt, oavbrutet pluggande framför mig. Imorgon har jag tenta i svensk språkhistoria och nästa söndag (20:e) ska jag lämna in både en paruppgift, där vi analyserar en fornsvensk text, och en individuell uppgift, där jag ska analysera en dialekt. Måndagen efter (21:a) ska jag ha läst 3 barnböcker på danska, nynorsk och bokmål, och tagit ut ord och böjningar m.m. som jag vill ta upp på lektionen.

Så man kan säga att jag har my work cut out for me den närmaste tiden.

Ringde för övrigt till CSN igår och sa att jag fått in mina resterande poäng, så nu vill jag ha pengar, god damn it! De skulle ta nytt beslut under dagen eller torsdag-fredag. Tänkte ringa imorgon och höra vad de kommit fram till. Deras utskick är liiite sega (fick det gamla beslutet från den 3:e först igår).

Men jag kommer iaf få tillbaka på skatten! Haha! Jag ska inte delge er den exakta summan, men man kan säga att jag kommer absolut inte svälta under sommaren, i alla fall ;D
Jag får ju dra av för dubbel bosättning i samband med arbete (under somrarna), och jag var hemma 97 dagar förra sommaren + skatten jag får tillbaka på sommarjobbslönen.
Som sagt, inte svälta ;)


Nä, pluggning var det!


                                                                            image66

Mammutar och persienn-folk

Igår var vi ett gäng (Tor, Sassa, Fraj, Anna, Martina och Stenmark) och kollade på 10.000 BC på vår söta lilla bio. Den var väl ganska bra, tycker jag... Inte mycket till story, men det är fotot och musiken som är behållningen i en sån film. Det var iaf mysigt! Och roligt :D (har nog aldrig skrattat så mycket på bio förut)


I övrigt händer det ganska mycket just nu. Fick tillslut in en resterande uppgift från svenska A, så nu kan jag ringa CSN till veckan och säga att jag ska ha pengar. Det blir ingen klumpsumma, som jag hade hoppats på, utan dom börjar räkna veckan efter resultaten kommit in. Med lite tur kanske jag kan få lite i slutet på april i alla fall.
Sen har jag grammatik-tenta på tisdag... Hua! Vet inte hur detta kommer gå, men jag måste satsa!
Den 20 april ska jag även vara klar med både en individuell uppgift och en par-uppgift i språkhistorian. Hoppas jag hinner.


Pippi sov över i fredags! Hon skulle ha föreläsningar i svenska som andraspråk nu i helgen, men hon valde att åka tillbaka till s-vall igår eftermiddag...


Jag trivs bra i min nya lägenhet också! Det verkar vara ett lugnt område som jag har kommit till. Inget spring eller skrik och gap. Det enda som är lite irriterande är att det är väldigt lyhört i trappan. Och ena grannens dörr gnisslar.
Sen är det jävligt kallt här inne! Jag har satt nya lister i fönstren, för det drog nåt jävulskt innan, men det är fortfarande kallt. Jag kan ju glömma att gå utan sockar och långärmat...
Jag har fått tillbaka mitt duntäcke (mamma hade hem och tvättade det), så jag fryser absolut inte på natten i alla fall.


Nä, nu ska jag försöka plugga till tentan!
Åååh! Jag längtar efter mina pengar!


Nytt läge - nya tag

Så där! Då var jag installerad i min nya lägenhet. Äntligen!
Jag flyttade in i lördags, med hjälp av mamma, plastpappa Tommy och en snabbis av Andreas. Det gick relativt smärtfritt och ganska fort, faktiskt. Vid 19 var vi klara, så på söndagen återstod bara slutstädningen på Klarinettgatan. Det tog mamma och Tommy hand om, medans jag packade upp det mesta i nya lägenheten. Redan igår var det mesta på sin bestämda plats! Det enda som saknas är hyllor och tavlor som behöver skruvas upp. Det är betongväggar, så vi behöver slagborren, vilket får vänta till efter sommaren.
Annars är lägenheten relativit fräsch, för att vara byggd nån gång på 40-50-talet, förmodligen renoverad förra decenniet. Jag gillar inte riktigt plastdörrarna och persiennerna har sett bättre dagar, liksom köksskåpen, men det duger i krig! Eller, det duger för mig helt enkelt. Man vänjer väl sig vid sånt med. Det är inte säkert jag kommer bo här så länge till i alla fall. Det är ju trots allt bara 2 år kvar i skolan.
Balkong på "andra" våningen i söderläge. Gött! Från framsidan är det dock bara en halv trappa upp. Huset ligger i en lätt sluttning, så... Skönt att slippa tänka på att vem som helst kan krossa rutan och komma in. Fast det är klart, vill dom in, så kommer dom in, oavsett.

Nu verkar internet funka igen också (peppar, peppar). Härligt. Man har blivit så van vid att ha internet tillgängligt 24/7, så nu känner man sig handikappad när det inte fungerar. Jojjo...dagens I-landsproblem...

Nu ska jag glo på TV lite med mor och Tommy. Dom åker hem imorgon bitti när de skjutsat mig till skolan.
All ära åt att ha sällskap, och jag är väldigt tacksam för att ha en så snäll mamma och plastpappa som ställer upp för mig, men ska vi alla vara ärliga så är det ganska skönt när dom åker hem ;D

Hej så länge!

RSS 2.0