Hassela

Jaha, då var man och åkte skidor igår. Mycket roligt måste jag säga! Var ju nästan exakt 3 år sen sist, då det bar av till Åre med bland annat Melina och plastsyrran Zicci. Jag kunde fortfarande och det kändes nästan som jag var lite mer säker på skidorna igår än jag var då. Tog verkligen ut max där på några ställen och bara drog på, så där fort och hejdlöst, men med kontroll hela tiden. Kändes mycket skönt att veta att jag kan hantera de högre farterna utan att bli rädd, som jag kunde bli förut. Det är ju när man blir rädd som det går åt helvete oftast.
I vilket fall så märkte jag i de första två åken att jag inte gled lika bra som de andra. Såg jens och Stenmark förvinna i dimman framför mig. Så jag var tvungen att gå till uthyrningen och be om vallning. Det gjorde susen! Sen höll jag mig till Fraj och Josse resten av dagen, medans de flesta andra höll på med att lära utbytesstudenterna att åka. Det dummaste jag hörde på hela dagen var att de GICK upp för barnbacken, för "knappliften kunde de ju absolut inte ta när de var nybörjare"! Hade det varit jag hade jag sagt tack och hej, I'm not fucking walking up anything! Men men...
Avslutade dagen på lite after-ski med ett par öl, live cover band och gott sällskap. Blev lite avsnoppat slut på dagen, men jag antar att när starka viljor bestämmer att alla ska åka hem en timme tidigare än beräknad tid, så blir det så. Överlag hade jag en bra dag i alla fall! Det var ju trots allt skidåkningen jag kom dit för och för det lilla jag betalade så är det bara att summera dagen som lyckad :)
Nu ska jag ta hand om min värkiga kropp och ta det lugnt idag.

Ovanligt

Nu när jag är klar med läsningen tills imorgon blev jag faktiskt sugen på att göra en sån här lista som jag gjort tidigare - en Dagens, så att säga!

Dagens låt: Dancing with tears in my eyes - Ke$ha
Dagens dusch: Strax
Dagens frisyr: Uppe i knut
Dagens smink: Inget
Dagens händelse: Att jag vaknade ca 4 timmar tidigare än vanligt, alltså kl.11
Dagens planer: Slappa och kolla på tv
Dagens vill ha: Massor med nagellack från O.P.I.
Dagens saknad: Ett liv
Dagens drog: Nikotin
Dagens tråkigaste: Att vänta på att "korven" med ärtsoppa ska tina så att jag kan äta den
Dagens finaste: Solen och fågelkvittren
Dagens måste: Egentligen ganska många saker, men orka!
Dagens dricka: Vatten
Dagens köp: Har inte köpt nåt idag
Dagens mat: Mackor och ärtsoppa
Dagens sjuka: Känner mig ganska frisk
Dagens kärlek: Den lilla kontakt med omvärlden jag får genom bloggar, FB och Twitter
Dagens mående: Lite trött
Dagens roligaste: Citatet på Frajs blogg om samtalet med hennes bror. OCH citatet jag hittade i Wikipedias artikel om "Ides of March" från en bok om collagestudenters kunnande: "Caesar was assinated on the Yikes of March. When he was assinated, he is reported to have [said] 'Me too, Brutus!'" Det var inte många rätt där ;D

Ett lååångt inlägg om mina konstiga drömmar

Jag tror jag ska börja skriva ner mina drömmar. På senaste tiden har jag drömt väldigt mycket och väldigt tydligt. Eller ja, jag kommer ihåg dem nästan varje morgon i alla fall. Den senaste tiden, från säkert 6 månader tillbaka, har många drömmar handlat om någon form av resa eller att jag ska resa någonstans. Under mina resor har jag hamnat på mycket olika platser i världen, specifikt städer med närhet till vatten, men de ser inte ut som de "ska". Jag har bland annat varit i London, Dublin, någonstans i Spanien, någonstans i USA (typ Florida med mycket sol och strand) och i Göteborgs skärgård. Härom natten var jag även någonstans med mycket snö. Alingsås dyker ofta upp också, som en sorts mall över hur torg, gator och parker är placerade.
Det är nästan alltid olika människor jag reser med också. I London var jag med Melina, Dublin och USA med Georgina, i Spanien med mamma och syrran, i den där snöiga staden och på en mycket olycksam tågresa med Zicci. Jag tycks alltid vara med Zicci när det handlar om tåg eller buss. I en dröm välte tåget och vi kraschade, sen vaknade jag, men jag tror vi dog. I en annan höll vi på att missa vår hållplats och jag kastade mig av tåget när det redan börjat åka från perongen, för att sedan upptäcka att både Zicci och en av mina väskor var kvar på tåget. Jag minns att vi ropade till varandra att hon skulle hoppa av på nästa hållplats och ta med min väska.
Jag har även cyklat till min gamla gymnasieskola med en gammal bekant och arbetskamrat som heter Hanna.
En gång skulle jag flyga med mamma på solsemester och vi hade packat badkläder och sånt. Men i kön till passkontrollen visade det sig att mamma glömt att ta med våra pass, så jag vart skitförbannad på henne och skrek och gormade, mycket upprörd över att vi skulle missa vårt flyg. Som ni märker är det mycket intressanta saker som händer i mina drömmar ;)

Förutom resor handlar drömmarna också ofta om affärer och köpcentrum. Jag kliver in i en affär och strosar runt och tittar på saker, kanske till och med köper något ibland. Natten till idag drömde jag att jag och Maria gick runt och shoppade i vad som såg ut som Alingås. Vi var bland annat inne i en frisersalong och gjorde oss fina och köpte läppglans och sånt. Sen gick vi till olika inredningsbutiker, fulla med lampor, filtar, mattor, kuddar och ljusstakar. I en butik sålde dom nåt sorts serum som hade nästan magiska egenskaper på hår. Det växte fort och blev starkt och fint. En liten pillerliknande burk med sånt köpte jag. När Maria upptäckte att jag hade en sån insisterade hon på att vi skulle gå tillbaka till affären och visa vad jag hade, för tydligen var serumet mycket dyrare än vad jag hade betalat för det, då det hade ställts på fel plats när jag köpt det. Maria tyckte i alla fall att det skulle göra dem avundsjuka eller imponerade över att jag hade råd med sånt, av någon anledning. Haha!

Jag vet att jag babblar på och säkert låter mycket osammanhängande just nu, men om ni fortfarande läser så antar jag att det är för att det är liiite intressant åtminstone ;)

En annan sak som återkommer ibland är min syster, hennes sambo och deras val av boende (kan bero på att de nu ska flytta från Eriksberg, vilket är typ bästa läget i Gbg, till LERUM av alla ställen, vilket jag inte riktigt vet vad jag ska tycka om i min själviskhet, eftersom lägenheten i Sannegårdshamnen är en perfekt utgångspunkt när man ska "göra stan" ;P). I vilket fall som helst... De har bott i en lägenhet som låg mycket högt upp i en skyskrapa och som inte hade några väggar ut mot en hamn (ser ett litet samband nu...). Riktigt coolt var det! Stadiga stålbalkar höll upp taket och det var lite industrikänsla över stället. Sen har de bott i en lägenhet som var mycket "djup", alltså den hade väldigt många sovrum i rad, och sovplatserna var i form av typ loftsängar som var inbyggda i själva väggarna och taket. Också mycket coolt! ;) Denna låg i Västerås, där syrran ju bodde i några år.

Ja, jag tänkte inte rada upp fler drömmar nu. Som ni kanske förstår är det i alla fall väldigt mycket aktivitet i min hjärna under nätterna! Det är kanske därför jag sover mer eller mindre 12 timmar varje natt nu - för att jag inte får sova ordentligt djupt. Något som skulle vara kul vore om någon kunde hjälpa mig tyda drömmarna! Efter magkänsla tror jag att just de konstanta resorna kan innebära att jag är redo för en stor förrändring, att något ska hända som liksom skakar om min vardag (en vardag som börjar bli ganska enformig, då jag mest sitter hemma ensam och pluggar, vilket jag självklart måste göra något åt på egen hand. Jag sitter inte och väntar på att någon ska komma och "rädda" mig, tro inte det!). Något radikalt känns det som att jag behöver i alla fall!

Jag tänkte i alla fall börja skriva ner drömmarna här nu :) Det kan vara ett sätt att försöka katalogisera dom på nåt vis... eller vad vet jag? Det enda jag vet är att jag har så många bilder i huvudet nu av sånt som hänt i mina drömmar, att jag måste börja lämpa av dom någonstans, så att jag får plats med viktigare saker ;)

Hoppas ni finner något nöje i att läsa dom sen!
Tack för nu!

Nu ska ni få att läsa!

Jajjemänsan! Det är jag som är tillbaka igen! Kände bara att jag var tvungen att skriva om något som "hände" precis, om man kan kalla det det.
I vilket fall så vet ni ju redan att jag är med i Viktklubb (vilket går mycket bra, måste jag säga) och där läste jag nu precis om ett evenemang som hette "Svenska Hälsocampen". Lät kul tyckte jag och läste vidare. 4 veckors hemmaträning, 1 vecka helpension på nån gård med gratis träning, massage, kiropraktik, dietister och föreläsare, och så 3 veckor hemmaträning igen. Så skulle man få receptet till att föra ett hälsosammare liv hemma!
En liten bonus var att Martin Lidberg, brottaren, skulle vara med och coacha.
Lät ganska spännande tyckte jag och tänkte att det kanske lät lite för bra för att vara sant. Det var det inte. Men kanske lite för DYRT! Letade runt på deras hemsida (svenskahalsocampen.se) och hittade tillslut vart det stod vad det kostade. Jag citerar: "Kostnaden för att delta på Hälsocampen 2010 är totalt 19 500 kr."
Tappade hakan! Vad fan tror dom att man skulle punga ut nästan 20 000 spänn för att få lulla runt på nån jävla kursgård med Martin Lidberg?!?! Tack, men jävligt mycket nej tack! De andra "hemmaperioderna" ska jag ju klara helt själv!

Lämnar genast tanken om detta event bakom mig.

RSS 2.0