Leaving VVF + recept
Jaha... nu har jag gjort det... Jag kunde inte hållas längre.
Jag har lämnat intresseklubben VVF... Våga Vägra Facebook.
Det var egentligen bara ett infall, som med den här bloggen och den har ju funkat bra för mig hittills, så vi får väl se.
Jag kanske överlever Facebook också.
Just nu är det mest bara jobbigt. Söka upp vänner, lägga upp bilder, gå med i klubbar... Hua, lite trött just nu.
Och hungrig som satan. Skulle egentligen ha ätit när jag kom hem vid 12, men det blev icke så.
Egentligen är jag så hungrig att jag inte känner det längre... bara en sån där molande värk, liksom.
Nu fick jag för mig att jag skulle lägga upp receptet på min favoritmat nu för tiden (äter den nästan varje dag... eller kanske var tredje i alla fall...) och som står i ugnen detta ögonblick. Nyttigt har jag fått för mig att det är också.
Kom dessutom på det alldeles själv! Inget märkvärdigt, men jag gillar att experimentra i köket :D
Här kommer det:
Tid: ca 1 timme plus 10-15 min förberedelser. 200°C
Du behöver:
ca 6-8 medelstora potatisar
morötter (efter tycke, eller som påfyllnad om potatisen sinar)
en lök
broccolibuketter (frysta)
1-2 Becel Matlagningsgrädde (funkar med 7% fett t.o.m., men undvik vanlig matlagningsgrädde! Blir väldigt rinnig!)
smör (gärna flytande)
laxfiléer (så många du vill ha, typ 1 per portion)
Laxfiléerna behöver inte tina, utan ta dom direkt ur frysen och lägg upp i ungsform. Det behövs ingen olja eller smör på, de blir suveräna bara som de är! Eventuellt kan du salta lite när de börjar svettas. Eftersom de är frysta kan de behöva ca 10 min mer i ugnen än rotfrukterna, så hiva in dom medans du gör det andra. Jag gillar mina krispiga :D
Skala potatis och morötter. Skär dessa i bitar (potatisen i storlek med stora strips). Morötterna tar lite längre tid än potatisen att bli klar, så skär gärna dessa lite tunnare. Lägg i ungsäker form (min är teflonbelagd, så jag tror det är bäst att smörja keramik/glas). Skär löken i ringar/halvmånar och lägg i samma form. Salta och peppra (rekomenderar citronpeppar). Slå på grädden och vänd runt lite så allt lägger sig till rätta. Strö broccolin över, efter tycke och smak, och avsluta med att ringla över/klicka på lite smör.
Sen är det bara att låta allt stå och gotta sig ugnen! Känn efter då och då om potatisen börjar bli färdig. Den blir oftast tråkig om den överkokas.
När allt känns och ser okej ut är det bara att hugga in!
Smaklig måltid! (hoppas ni provar, annars går ni miste om nåt!)
Lev väl!
Jag har lämnat intresseklubben VVF... Våga Vägra Facebook.
Det var egentligen bara ett infall, som med den här bloggen och den har ju funkat bra för mig hittills, så vi får väl se.
Jag kanske överlever Facebook också.
Just nu är det mest bara jobbigt. Söka upp vänner, lägga upp bilder, gå med i klubbar... Hua, lite trött just nu.
Och hungrig som satan. Skulle egentligen ha ätit när jag kom hem vid 12, men det blev icke så.
Egentligen är jag så hungrig att jag inte känner det längre... bara en sån där molande värk, liksom.
Nu fick jag för mig att jag skulle lägga upp receptet på min favoritmat nu för tiden (äter den nästan varje dag... eller kanske var tredje i alla fall...) och som står i ugnen detta ögonblick. Nyttigt har jag fått för mig att det är också.
Kom dessutom på det alldeles själv! Inget märkvärdigt, men jag gillar att experimentra i köket :D
Här kommer det:
Tid: ca 1 timme plus 10-15 min förberedelser. 200°C
Du behöver:
ca 6-8 medelstora potatisar
morötter (efter tycke, eller som påfyllnad om potatisen sinar)
en lök
broccolibuketter (frysta)
1-2 Becel Matlagningsgrädde (funkar med 7% fett t.o.m., men undvik vanlig matlagningsgrädde! Blir väldigt rinnig!)
smör (gärna flytande)
laxfiléer (så många du vill ha, typ 1 per portion)
Laxfiléerna behöver inte tina, utan ta dom direkt ur frysen och lägg upp i ungsform. Det behövs ingen olja eller smör på, de blir suveräna bara som de är! Eventuellt kan du salta lite när de börjar svettas. Eftersom de är frysta kan de behöva ca 10 min mer i ugnen än rotfrukterna, så hiva in dom medans du gör det andra. Jag gillar mina krispiga :D
Skala potatis och morötter. Skär dessa i bitar (potatisen i storlek med stora strips). Morötterna tar lite längre tid än potatisen att bli klar, så skär gärna dessa lite tunnare. Lägg i ungsäker form (min är teflonbelagd, så jag tror det är bäst att smörja keramik/glas). Skär löken i ringar/halvmånar och lägg i samma form. Salta och peppra (rekomenderar citronpeppar). Slå på grädden och vänd runt lite så allt lägger sig till rätta. Strö broccolin över, efter tycke och smak, och avsluta med att ringla över/klicka på lite smör.
Sen är det bara att låta allt stå och gotta sig ugnen! Känn efter då och då om potatisen börjar bli färdig. Den blir oftast tråkig om den överkokas.
När allt känns och ser okej ut är det bara att hugga in!
Smaklig måltid! (hoppas ni provar, annars går ni miste om nåt!)
Lev väl!
Kommentarer
Trackback